Изберете страница

Chigwell School

Учебно заведение: Chigwell School

Местоположение: Chigwell, Essex, UK

Възраст на учениците: 16 – 18 г.

Годишна такса: GBP 39 285

Образователни програми: A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Chigwell School е разположено върху защитени площи в китното селце Чигуел в североизточния край на Лондон. Населеното място осигурява лесен достъп до центъра на града, както и до летищата Хийтроу, Станстед, Лутън и Гетуик.

За училището

Основано през 1629 г., Chigwell School е традиционно английско училище, но близостта му до Лондон го прави едно космополитно средище. То приветства ученици от цял свят, които имат големи академични амбиции и желание да се включат във всичко, което училището може да предложи.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна програма A-level, като изборът е от предимно традиционни предмети.

Настаняване

Общежието приема ученици на възраст между 16 г и 18 г и цели да създаде благоприятна и предразполагаща среда за момчетата и момичетата, като е специализирано в предоставяне на необходимата помощ за международните възпитаници, така че те да се адаптират към живота и образованието в Англия и да ги подготвя за успешно влизане в британските университети.

Спорт и развлечения

Спортът играе важна част от живота на училището, което разполага с модерни и добре поддържани съоражения: спортни игрища, астротурф, плувен басейн, нетбол/тенис кортове, спортна зала и физкултурен салон. Музикалния отдел на училището е също много добре развит, а отделът по изкуства разполага с модерен 150-местен театър. Учениците имат възможност да участват като доброволци и в няколко благотворителни органиции, с които си партнира училището.

Изисквания за прием:

·         IELTS или еквивалент;

·         Академична справка от текущото училище;

·         Мотивационно писмо;

·         Полагане на входящите тестове на училището – по английски език, математика и още един допълнителен предмет;

·         Интервю с представител на училището.

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина