Изберете страница

Chase Grammar School

Учебно заведение: Chase Grammar School

Местоположение: Канък, Стафордшър, Великобритания

Възраст на учениците: 11-19 год.

Годишна такса: GBP 36 744

Образователни програми: GCSE (1 или 2 години), A level (1 или 2 години)

Уеб сайт 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Канък, Стафордшър, е историческо и церемониално графство в регион Уест Мидландс, на около 20 минути от Бирмингам, втория по население град в Англия и Обединеното кралство. Най-близките летища са Бирмингам, Манчестър и Хийтроу.

За училището

Основният кампус на Chase Grammar School е разположен на 20 000 кв. м. Обучават се около 320 деца, 30% от които чуждестранни. Grammar School се доказва с качествено образование и отлични резултати при преминаване на изпитите, с високи академични постижения и мотивация на възпитаниците. Училището предлага ексклузивно Chase Football Academy Academic Premium за новопостъпили по програмите GCSE и A-Level. Включва пълен пансион, 4 сутрешни тренировки седмично с треньори от Астън Вила и възможност за срещи с професионални футболисти. Възпитаниците на училището продължават образованието си в университети като Кеймбридж, Бат и Уорик

Настаняване

Lyncroft House е главното общежитие за настаняване на учениците – прекрасно реставриран стар манастир с капацитет за настаняване на 60 деца в 33 обновени стаи. Училището разполага с още няколко къщи за 100  деца с единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база предлага възможност за практикуване на голф, коннa eзда, футбол, бадминтон, баскетбол, плуване в закрит басейн, волейбол, тенис, крикет и хокей. През уикендите се организират екскурзии с опознавателен характер до Франция, Италия, Централна Англия и Австрия. След часовете учениците могат да се включват в клубове по интереси – драма, музика, танци и др.

Изисквания и прием

Академична справка от последните 2 години на обучение и апликационна форма. Провеждат се тестове по английски език и математика, както и интервю в Skype.

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия