Изберете страница

CATS College Cambridge

Място: Кеймбридж, Великобритания

Годишна такса: GBP 45 490 – 48 450
Образователни програми: GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course, Academic English

Възраст на учениците: 14-19 год.

Местоположение

Най-подходящото място за обучение на езика на съвременния бизнес свят и безспорен синоним на университетски град от световна величина, едновременно спокоен и космополитен – това е Кеймбридж. Градът предлага идеална рецепта за обучение и отдих. Красивите академични сгради са архитектурни паметници сами по себе си, a просторните зелени площи са оживени със студенти от всички краища на света.

За училището

CATS Cambridge е част от Cambridge Education Group – водеща британска компания за езиково и академично обучение. Възпитаниците на колежа се класират за прием във водещи университети като Cambridge, London School of Economics, Imperial College, St. Andrew’s и Edinburgh. В училището са застъпени академичните програми GCSE, Pre-A Level, A-level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Учениците се обучават в малки класове, всички имат личен учител настойник.

Настаняване

CATS Cambridge предлага две опции за настаняване – в приемни семейства или в общежития. Учениците се настаняват съобразно възрастта и пола си. Стаите в общежитията в базата на колежа са единични и двойни със самостоятелен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Възпитаниците на училището се насърчават да се включват в отборите по футбол и нетбол, да участват в извънкласни занимания като актьорско майсторство, философия, социология и в ученическия съвет. Организират се международни учебни пътувания, които през последните години са в Индия, Италия и Франция.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на възраст над 14 години. Задължително се полагат тестове по английски език (в офиса на агенция „Скай Лайнс“) и се взема под внимание академична справка за последните 2 години от настоящото училище, както и препоръка от преподавател.

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London