Изберете страница

CATS Canterbury

Учебно заведение: CATS Canterbury
Местоположение: Кентърбъри, Великобритания
Възраст на учениците: 14 – 19 год.
Годишна такса: GBP 37 980 – 44 445
Образователни програми: GCSE, Pre A-Level, A-Level, IB Diploma, Foundation Course, Academic English
Уеб сайт: http://www.catscollege.com/en/locations/canterbury

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

CATS College Canterbury, известен също като Stafford House College, е основан през 1952 година като държавно училище, а по-късно се превръща в международно пансионно училище. В момента реномираният частен колеж обучава приблизително 423 деца.

Базата на училището се намира в близост до историческия център на Кентърбъри и се помещава в две сгради на площ от 1 770 кв. м. В колежа се предлагат академичните програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Учениците се обучават в малки класове и всички имат личен учител настойник.

Кентърбъри е известен със средновековните си паметници на културата и ежегодния си културен фестивал с над 200 събития. Градчето, в което 25% от населението са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон, и само на 3 часа от Париж.

Учебни програми

В училището се предлагат академичните програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Всички деца имат личен учител настойник, който им оказва подкрепа, дава им съвети и насоки във всички аспекти от училищния живот.

Настаняване

Настаняването е в общежития към училището, а за учениците над 18 години съществува опция за настаняване в приемни семейства в Кентърбъри. Децата и преподавателите се хранят заедно в голяма столова три пъти дневно.

Спорт и развлечения

Възпитаниците на училището се насърчават да се включват в отборите по футбол и нетбол, в извънкласни занимания, актьорско майсторство, философия, социология и в ученическия съвет. Организират се международни учебни пътувания, през последните години – в Индия, Италия и Франция.

Изисквания и прием

В реномираното международно пансионно училище се приемат кандидати на възраст над 14 години. Задължително се полагат тестове по английски език (в офиса на агенция „Скай Лайнс“). Взема се под внимание академична справка за последните 2 години от настоящето училище и препоръка от преподавател.

Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London, висше образование в Италия