Изберете страница

Cardiff Sixth Form College

Учебно заведение: Cardiff Sixth Form College

Местоположение: Кардиф, Уелс

Възраст на учениците: 15 – 19 г.

Годишна такса: GBP 52 800 – GBP 58 000

Образователни програми: A Level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Вече три поредни години Cardiff Sixth Form College (CSFC) заема челно място в класацията на училищата, предлагащи A Levels. Основано през 2004г., за кратък период от време CSFC си изгражда репутация не само на елитно пансионно училище, но и на едно от най-добрите училища за A Levels във Великобритания, основаваща се на изключителните академични постижения, прекрасните условия и обогатяващите извънкласни занимания.

Столицата на Уелс – Кардиф, се намира в областта Южен Уелс, на брега на морето. Градът е богат на културни и исторически забележителности.

Настаняване

Наскоро построеното общежитие се намира на няколко минути от основната сграда на училището. Разполага с 148 самостоятелни стаи и 41 студия с кухненски съоръжения, TV и WC. Предоставят се перални услуги и високоскоростен Wi-Fi. Голямата обща зала предлага възможност за социализиране и билярд.

Спорт и развлечения

Учениците в CSFC имат възможност да практикуват различни видове спортове: тенис, футбол, бадминтон, плуване и др. Училището организира разнообразни извънкласни дейности като Тhe Duke of Edinburgh Leadership Programme или Тhe Goodwill Ambassador Programme в Югоизточна Азия (учениците работят като доброволци в Малайзия или Бахрейн). Предлагат се редица клубове по интереси.

Изисквания и прием

Изисква се академична справка, препоръка от преподавател и сертификат за владеене на английски език IELTS 6.5. Кандидатите трябва да имат минимум 6 отлични оценки по предметите, които възнамеряват да изучават в A Level. Полага се приемен изпит и се провежда интервю.

Стипендии

CSFC предлага стипендии. Изискванията включват: наличие на осем отлични оценки и успешно преминаване на интервю. Учениците могат да представят портфолио, за да подсилят кандидатурата си. Разпределянето на стипендиите зависи от избора на предмети за A Level.

Ако искате Вашето дете да продължи образованието си в Cardiff Sixth Form College, но не сте сигурни дали покрива изискванията на колежа за владеене на английски език, можете да се обърнете към агенция Скай Лайнс за съдействие и допълнителни насоки с цел успешно кандидатстване.

висше образование в Италия, education in London, Висше образование, Висше образование в чужбина