Изберете страница

Bishop’s Stortford College

Учебно заведение: Bishop’s Stortford College

Местоположение: Bishop’s Stortford Hertfordshire

Възраст на учениците: 7 – 18 г.

Годишна такса: GBP 31 290 – GBP 42 714

Образователни програми: GCSE, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Bishop’s Stortford е прекрасен исторически пазарен град, разположен на границата на Хертфордшир и Есекс. Сградата на училището е само на 5 минути пеша от центъра на града. В близост до училището се намират:

  • Летище Stansted – само на 10 минути;
  • Летище Luton – на 1 час;
  • Летище Heathrow – на 1 час и 15 минути;
  • Летище Gatwick – на 1 час и 25 минути;
  • Лондон – на около 1 час;
  • Кеймбридж – на около 40 минути.

За училището

Bishop’s Stortford College е открит през 1868 г. от група видни нонконформисти, а днес е едно от водещите дневни и пансионни училища във Великобритания. Колежът се гордее е красивото си просторно и безопасно местоположение. Обучението се провежда в малки групи и всеки ученик получава нужното внимание и време, за да развие изцяло своя потенциал.

Учебни програми

Учениците следват традиционната британска образователна система по програмите GCSE и A-level.

Настаняване

Колежът има общо 5 общежития:

  • Grimwade House за по–малките деца на възраст от 7 до 13 години. Построено е между 1911 и 1913 г., като има 5 стаи за отдих оборудвани с телевизори, маси за тенис и компютри.
  • Young House и Trotman House, където се настаняват само момичета (13–18 години) в стаи с 2 или 4 легла, а с нарастване на възрастта и в единични.
  • Robert Pearce House и Rowe House за момчета на възраст (13–18 години). Настаняват се в стаи с 2 до 4 легла, а след време и в единични.

Спорт и развлечения

Предлагат се възможности за практикуване на различни спортове като: ръгби, хокей, нетбол, крикет и плуване. Учениците могат също да участват в „side games”, които включват тренировка с тежести, тенис, лека атлетика, зумба, бадминтон, тенис на маса, крос кънтри, баскетбол, футбол, голф, гмуркане, водно поло, йога, бокс, скуош, аеробика.

По–големите ученици могат да избират между археология, изкуство, пчеларство, бридж клуб, готварство, танци, дизайн, драма, интерактивна наука, японски език, журналистика, музика, грънчарство/ керамика, рециклиране, роботика и др.

Изисквания за прием

Представя се академична справка, полагат се тестове по английски език, математика, природни науки. Учениците кандидатстващи за последните 2 години на обучение полагат изпити и по два допълни предмета по свой избор. Провежда се и интервю.

Стипендии

Учениците могат да кандидатстват за стипендия на основа на своите академични, музикални, творчески или спортни постижения.

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London