Изберете страница

Bethany School

Учебно заведение: Bethany School

Местоположение: Гоудхърст, Кент, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 год.

Годишна такса: GBP 34 155 – 38 445

Образователни програми: GCSE, IGCSE, A-Level

Уеб сайт: http://www.bethanyschool.org.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

За училището

Bethany School е основано от преподобния Джоузеф Кендън през 1866 год. и днес е едно от малките, но преуспяващи средни училища в Англия. Базата на училището заема 60 хектара площ сред горите на графство Кент. Със своите 400 ученика, то предлага дружелюбна и оживена учебна среда, в която учениците естествено създават близки приятелства и получават персонално внимание от преподавателския колектив. Bethany School разолага и с ултра модерен научен център, който помещава 6 лаборатории, технически съоръжения и голяма учебна аула. Възпитаниците на училището всяка година постъпват в елитни университети сред които: Cambridge, Imperial College, Brunel, Exeter и Edinburgh. Учениците завършват Bethany School с отлична подготовка и увереност в своите знания и умения.

Местоположение

Bethany School е разположено в графство Кент в живописна местност известна с името „градината на Англия”. Предлага спокойно провинциално местоположение с лесен и удобен достъп. Лондон се намира на по-малко от час път с влак, а летищата Гетуик и Хийтроу са съответно на час и час и половина път с автомобил.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, IGCSE, A-Level и IELTS, дългосрочно обучение (повече от една година), краткосрочно обучение (за един срок или една година) и програма “Английски като втори език”.

Учебната програма включва: английски, математика, точни науки, изкуство, бизнес, комуникации, дизайн и технологии, актьорско майсторство, география, история, модерни езици, музика и религия. Преподаването в програмата „английски като втори език” е индивидуално или се провежда в малки групи.

Настаняване

Училището предлага както целогодишно, така и краткосрочно настаняване. Всяко от шестте общежития има по 25 ученика, които са настанени в стаи с четири легла или в самостоятелни стаи в зависимост от възрастта и пола им. Всички стаи са уютно обзаведени и имат общи бани и тоалетни, кухни и помещения за отдих и гледане на телевизия. Средното училище предлага стаи със самостоятелни WC срещу допълнително заплащане, както и алтернативно настаняване в приемни семейства. Учениците са под наблюдение от ръководител 24 часа в денонощието. Тези, под 16 годишна възраст получават по-специално внимание. Във всички помещения има безжична интернет връзка и перални помещения. Стаите се почистват ежедневно, а спалното бельо се сменя веднъж на седмица.

Спорт и развлечения

В зависимост от сезона и броя на учениците се организират следните спортни занимания: тенис, баскетбол, футбол, бадмингтон, волейбол, стрелба с лък, фехтовка, тенис на маса, аеробика, карате, джудо, вдигане на щанги. Предлага се и разнообразие от други развлечения сред които: фотография, музика, сценични изкуства, дискотека, караоке, лагерен огън и барбекю. Спортните съоръжения в Bethany School включват спортни игрищата на открито и закрити площадки, фитнес зала, стена за катерене, басейн на открито, студия за аеробика и отлични съблекални. Извън училището се организират и други мероприятия срещу допълнително заплащане като: голф, езда, скално катерене, плуване, скуош, кану, боулинг, картинг и пейнтбол.

Изисквания и прием

От международните ученици се изисква да положат специален изпит на английски език на самото училище. Тестът включва задачи по английски и математика, за съответната възрастова категория. Допълнително се изискват и академични справки и препоръки.

Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия