Изберете страница

Berkhamsted School

Учебно заведение: Berkhamsted School

Местоположение: Berkhamsted, Hertfordshire, UK

Възраст на учениците: 13 – 18г.

Годишна такса: GBP 41 310

Образователни програми: GCSE, A level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Училището се намира в историческия град Бъркхамстед, който предлага богатство от музеи, театри и актракции, а Лондон се намира на краткото разстяние от 30 минути с влак. Близо до гарата са запазени останки от нормански замък, използван от кралското семейство между 11 и 15 век.

За училището

Berkhamsted School е едно от водещите и изключително селективни училища във Великбритания за пансионни ученици от 13 до 18-годишна възраст. Училището се гордее както със своя патрон – английската кралица Елизабет II, така и с безупречната си академична програма, която води до отлични резултати. Всяка година между 5 и 10 ученици продължават обучението си в престижните университети Оксфорд и Кеймбридж.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна система по програмите GCSE и A Level. Учебната програма е изработена по начин, който развива любовта към ученето през целия живот, стимилирането на интелектуалното любопитство и възможността учениците да следват своите страсти и да растат като независими, устойчиви и смели хора, които посрещат с увереност житейските предизвикателства и възможности.

Настаняване

Berkhamsted School разполага с две общежития, намиращи се на кратко разстояние от учебната база. Настаняването на паснион предлага възможността както да бъдеш част от една сплотена и приятелска училищна общост, така и достъп до изключителни съоражения и ресурси. Учениците се настаняват в единични или двойни стаи, обазаведени и оборудвани по най-високите стандарти.

Спорт и развлечения

Учениците участват в най-различни спортове и извънкласни занимания, като някои от тях са: стрелба с лък, бадминтон, баскетбол, крикет, футбол, голф, музика, драма, танци, фотография, керамика, и още много други.

Изисквания за прием:

  • Академична справка от настоящото училище;
  • Интервю по Скайп или на място в училището;
  • Входящи тестове по английски език, математика и други предмети;
  • Тест за когнитивни умения;
  • Препоръка от настоящото училище на кандидата.
Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London