ACS International Schools

0.00

Учебно заведение: ACS International Schools
Местоположение: Кобъм, Великобритания
Възраст на учениците: 12-18 г.
Годишна такса: GBP 45 960 – 48 820
Образователни програми: International Baccalaureate, American High School Diploma, Advanced Placement
Уеб сайт: http://www.acs-schools.com/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Описание

За училището

ACS Schools са специализирани в обучението по американската образователна система, a ACS international School е американско училище в Лондон. Училищата са основани през 1967 год. Днес в тях се обучават приблизително 2400 момчета и момичета от 70 националности на възраст от 2½ до 18 години. Всяка от трите бази разполага със свръх модерни съоръжения, които подпомагат академичните, спортните и извънкласните занимания на децата.

ACS International Schools има три отделни кампуса разположени в покрайнините на Лондон. Базите на училището се намират в Лондонския квартал Хилингдън и в градчетата Кобъм и Егъм в предградията на английската столица.

Учебни програми

Във всяка от базите на ACS Schools се предлагат програмите International Baccalaureate (IB), American High School Diploma и Advanced Placement. Всяко училище има своя извънкласна програма, спортни занимания, организира екскурзии с учебна цел, обществено полезни дейности и гoст лекции.Предлагат се широк кръг от клубове по интереси, сред които по анимация, градинарство, кулинария, видео, скейтборд, фламенко, творческо писане, шах мат и йога.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват по отделно в стаи с 2 легла и самостоятелни бани и WC. В общежитието има зали за социални контакти, столова, кухни, ТВ стаи и безжична интернат връзка.

Спорт и развлечения

На учениците се предлага богат избор от почти всички традиционни видове спорт: лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис, волейбол, ръгби, маратонно бягане, плуване, бейзбол, софтбол, голф и танци. Спортистите се състезават срещу други английски и международни училища от Париж, Брюксел, Франкфурт, Виена и Атина. Организират се и екскурзии до други градове и забележителности както в Англия, така и в чужбина.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на възраст над 12 год. Изисква се академична справка от настоящето училище за последните 2 години, препоръка от преподавател и международна квалификация за владеене на английски език-TOEFL, IELTS или Cambridge Certificate.