Изберете страница

Abbotsholme School

Учебно заведение: Abbotsholme School

Местоположение: Rocester, UK

Възраст на учениците: 9 – 18 г.

Годишна такса: GBP 33 315 – GBP 37 785

Образователни програми: GCSE/ IGCSE, BTEC, Pre-A level, A-level

Уебсайт

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Местоположение

Abbotsholme School е частно дневно и пансионно училище за момчета и момичета на възраст между 2 и 18 години, разположено на границата на Стафордшир и Дербишир във Великобритания. 140-акровия кампус предлага отлична среда за образование насочено към академичния успех и развитието на характера на всеки един ученик.

За училището

Основано през 1889 г. първоначално като училище само за момчета, през 1969 г. Abbotsholme School приема смесена форма на обучение. Общият брой на възпитаниците днес е около 300, като 78% от тях са британци, а останалата част международни ученици – идващи от 10 страни по света. Освен 4-те бордни къщи и образователни съоръжения, колежа притежава и професионален конен център и своя собствена ферма.

Учебни програми

Възпитаниците на училището се обучават по традиционната британска образователна система. Международните ученици са много важна част от живота на колежа, като всеки един от тях e интегриран и участва активно както в учебната програма, така и в извънкласните занимания по спорт, изкуства, музика, драма, танци и селско стопанство.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват отделно, разпределени в общо 4 общежития. Всяко от тях е оборудвано с всички необходими съвременни съоръжения за комфортен и близък до семейната среда начина на живот.

Спорт и развлечения

Учениците имат възможност да практикуват: хокей, футбол, нетбол, крикет, тенис, плуване, тенис на маса, лека атлетика, баскетбол, бягане и професионален конен спорт. Много добре развити са и сценичните изкуства. Ежеседмично се организират и активности, които се провеждат сред природата: тийм-билдинг, планинско колоездене, уроци по кану и каяк, планинско катерене и посещение на пещери.

Изисквания за прием:

  • Входящи изпити по английски език и математика;
  • Академична справка за последните 2 години на обучение;
  • Интервю по Скайп или при посещение на колежа.
Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, Висше образование, education in London