Изберете страница

Swiss Education Academy 16+, Montreux

Местоположение: Монтрьо, Швейцария

Възраст на учениците: 16 – 20 години

Продължителност: 1 – 7 седмици

Начални дати: 30.06 – 17.08.2024г.

Език: Английски

 

Език

Възраст на детето

Ценови диапазон 2 седмици

Местоположение

Swiss Education Academy (SEA) е част от Swiss Educational Group (SEG) – лидер в образованието в сферата на хотелиерството и туризма в Швейцария. SEG се състои от: Swiss Hotel Management School (SHMS), Hotel Institute (HIM), Cesar Ritz Colleges и Culinary Arts Academy. Колежите гарантират на своите студенти първокласно образование, съчетано с високите стандарти на швейцарския мениджмънт

Училището

Swiss Education Academy предлага 2 въвеждащи летни програми: Business & Hospitality и Culinary. Подходящи са за ученици с интерес към хотелиерския мениджмънт и/или кулинарията. Целта е курсистите да се запознаят с образователните програми, предлагани от Swiss Education Group, да се потопят в атмосферата на колежите и да преценят дали професиите хотелиер, мениджър или кулинар са походящи за тях.

Програми

Летните програми на Swiss Education Academy дават възможност на младите хора да следват своите интереси, да отключат нови страсти и да създадат нови приятелства в една от най-красивите страни в света. По време на динамичната лятна програма се използва цялостен подход насочен към израстването на участниците, съчетавайки ангажиращо, практическо обучение с преживявания, които повишават увереността и подготовката им за блестящо бъдеще.

SEA Business & Hospitality – Обучение се провежда сутрин и е разпределено по седмици (1 до 7 седмици:

  • Swiss Hospitality Revealed (седмици: 1-2-4-5) – Този курс дава по-задълбочено разбиране за света на хотелиерството, най-бързо развиващата се индустрия в света в момента и с много възможности за кариера. Ще придобиете представа за управлението за луксозен хотел, планирането на събития, историята и развитието на бранша.
  • Entrepreneurship & Leadership (седмици: 2-3-5-6)– С динамично развиващият се пазар на труда през 21-век, все повече млади хора избират свободата и отговорността на предпиремачеството. През тази седмица ще се запознаете с живота на предприемача и създаването на собствен бизнес, следвайки примерите на най-великите бизнес лидери в историята. Лидерството ще помогне не само да опознаете себе си и своя характер, но и какво е необходимо да бъдете успешен лидер.
  • Luxury and Innovation (седмици: 34-6-7)– В наши дни луксът преживява голяма еволюция. Този курс изследва развиващите се тенденции, където традиционното се среща с модерното, ще се докоснете до ролята на AI в динамичната промяна. Ще откриете как при луксозните марки в модата, автомобилостроенето, хотелиерството и др. се използват иновациите, за да задоволят очакванията и нуждите на клиентите. Присъединете се към курса, където луксът и иновациите се срещат, и създават нови и необикновени преживявания.
  • Business English (седмици: 1 до 7) – Курсовете по английски език са за тези, които се стремят към глобална кариера и искат да  подобрят езиковите си  умения: граматика, говорене, писане и речников запас. На курсистите, които ще държат изпит IELTS, ще бъде отделно специално внимание с цел успешното им явяване на изпита.

В допълнение към програмата SEA Business & Hospitality, според индивидуалните интереси, може да бъде избрана по една от следобедните програми с активности /на седмица:

  • Aqua VentureРазположен на брега на Женевското езеро, Монтрьо е идеалното място за водни активности. През тази седмица ще се насладите на релакс с приятели и забавления: воден парк, басейн и плаж, stand-up paddle, термални бани в Lavey.
  • Adrenaline Rush – За курсисти с приключенски дух, които обичат предизвикателствата на заобикалящата природа. Програмата включва: посещения на приключенски парк, рафтинг или каньонинг (с професионални водачи), поход, виа ферата в Leysin, парк с батути.
  • Discover Switzerland 1 & 2 – Програмите са подходящи за тези, които искат да научат повече за красивата Швейцария, нейните езера и планини, както и за културното наследство.
  1. Discover Switzerland 1 – Посещение на шоколадова фабрика и грюйер, поход, ледник 3000 с летни шейни, разходка с лодка.
  2. Discover Switzerland 2 – Панорамно пътуване с влак, посещение на музея на Чарли Чаплин, поход, посещение на Военен Форт дьо Шийон, солни мини

SEA Culinary – Курсовете за Швейцарския кулинарен клуб се провеждат в понеделник, вторник, четвъртък и петък (сутрин и следобед). Срядата е посветена на екскурзии в региона. Курсовете са предназначени за различните видове кулинарни традиции по седмици (1 до 7 седмици):

  • Седмица 1 / 5: European Cuisine– Седмицата е посветена на създаването на ястия от Европа, от пица до хляб и дори швейцарско фондю.
  • Седмица 2 / 6: World Cuisine – Тази седмица ще Ви отведе на световно турне на храните.
  • Седмица 3 / 7: Chocolate and Pastry– Ако обичате шоколад и десерти, тази седмица е за Вас!
  • Седмица 4: Special week

Активности: вечерта е за релакс и забавление. Организират се различни тематични активности, олимпиади, филмови маратони и караоке, шоу на талантите и вечер край езерото и др. Петък вечер започва с гала вечеря и церемония по дипломиране с връчване на сертификати.

** Всички курсисти, които посетят курс за 3 седмици: “SEA Business & Hospitality” & „SEA  Culinary“ или 2 седмици: English Course, ще имат имат възможност да се явят безплатно на тест IELTS. Изпитът IELTS ще се проведе на 27.07.2024 г.

Настаняване 

Настаняването е на пълен пансион в модерно обзаведени самостоятелни или двойни стандартни стаи със собствен санитарен възел. Възможно е настаняване в самостоятелни или двойни делукс стаи.

Екскурзии 

Всяка събота учениците участват в еднодневна екскурзия до Берн, Олимпийския музей в Лозана.

Такси

Програма 1 седмица 2 седмици 3 седмици
SEA Business & Hospitality /SEA Culinary CHF 2100 CHF 4050 CHF 5950

 

Допълнително се заплащат:

Допълнителни такси:

  • Административна такса – CHF 125.
  • Трансфери Женева-Монтрьо – CHF 175/ в посока.
  • Доплащане за настаняване:
    • в самостоятелна стая: Standard – CHF 100/ на седмица или Deluxe – CHF 200 / на седмица;
    • в двойна стая Deluxe – CHF 100/ на седмица.
  • Възможност за добавяне на допълнителен пакет с активности: Adrenalin Rush CHF 150/ на седмица.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.