Swiss Education Academy 16+

0.00

Местоположение: Монтрьо, Швейцария

Възраст на учениците: 16– 20 години

Продължителност: 1/2/3 седмици

Начални датиIntroduction to the world of:

– Hospitality: 07.07, 21.07, 04.08

– Culinary: 14.07, 21.07, 28.07, 04.08, 11.08

Описание

Местоположение

Swiss Education Academy (SEA) е част от Swiss Educational Group (SEG) – лидер в образованието в сферата на хотелиерството и туризма в Швейцария. SEG се състои от: Swiss Hotel Management School (SHMS), Hotel Institute Montreux (HIM), IHTTI School of Hotel Management and Design, Cesar Ritz Colleges и Culinary Academy. Колежите гарантират на своите студенти първокласно образование, съчетано с високите стандарти на швейцарския мениджмънт. Ежегодно се организират езикови ваканции.

Училището

Swiss Education Academy предлага 2 въвеждащи летни програми: „Introduction to the World of Hospitality” и „Introduction to the World of Culinary Arts”. Подходящи са за ученици с интерес към хотелиерския мениджмънт и/или кулинарното изкуство. Целта на курсовете е учениците да се запознаят с образователните програми, предлагани от Swiss Education Group, и да се потопят в атмосферата на колежите и да решат дали професиите хотелиер или кулинар са походящи за тях.

При последващо записване в бакалавърска програма, таксата за летните курсове се възстановява.

Програми

Introduction to the Swiss Hospitality Club” е с продължителност 2 седмици и може да се комбинира с допълнителна седмица в кулинарната академия. В зависимост от избрания период на курса, студентите ползват базите на: Hotel Institute Montreux (HIM) или Swiss Hotel Management School (SHMS). HIM се намира в сърцето на града, докато SHMS е сгушен в хълмовете над Монтрьо между Женевското езеро и Алпите. Базата на SHMS е разположена в историческия дворец Ко – един от първите дворцови хотели, построени в Швейцария, с панорамна гледка над Монтрьо.

За двете седмици от престоя са предвидени посещения на местни забележителности, запознаване с практическите аспекти на хотелиерството и вечерни социални активности. По време на първата седмица курсистите ще бъдат въведени в света на хотелиерското обслужване. През втората седмица курсистите са разделени на групи от 20 и специализират според своите интереси:

-Developing Your Inner Leader;

-The World of Hotels;

Introduction to the Swiss Culinary Club” е с продължителност 1 седмица и може да се комбинира с „Introduction to the world of hospitality”.  Студентите ползват базата на Кулинарната Академия в Буваре – на брега на Женевското езеро, само на един час път с кола до летище Женева и на 30 минути от френската граница.
Програмата е въведение и в основите на кулинарното изкуство, съчетана с вечерни социални активности. Обучението се провежда в групи от 15 студенти и включва: – Fundamentals of Classical Cooking;  Introduction to Menu Design, Chocolate & Pastry; Foods of the World; Kitchen Management & Food Safety

Настаняване 

Настаняването е на пълен пансион в модерно обзаведени двойни стаи със собствен санитарен възел, Възможно е настаняване в самостоятелни или двойни делукс  стаи.

Екскурзии 

За всеки двуседмичен престой е предвидена една целодневна съботна екскурзия до Олимпийския музей, шоколадовата фабрика на Maison Cailler в Broc или град Берн.

Такси

ПрограмаПродължителностЦена
Introduction to the world of hospitality2 седмициCHF 3600
Introduction to the world of culinary1 седмицаCHF 1800
Комбиниран курс3 седмициCHF 5200

 

Допълнително се заплащат:

  • Административна такса: CHF 110.
  • Трансфери от/до летищe Женева – CHF 190 за 1 посока (Буваре); CHF 175 за 1 посока (Монтрьо).

Настаняване: в самостоятелна стая Standard- CHF 100/седмица; в двойна стая Deluxe – CHF 100/седмица; самостоятелна стая Deluxe – CHF 200/ седмица;

 

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.