Alpadia Leysin

0.00

Местоположение: Лейзин, Швейцария

Възраст на учениците: 8 – 17 години

Продължителност: 1-7 седмици

Начални дати23.06.-10.08.

Езици: английски, френски

Описание

Местоположение

Центърът за езикови ваканции Alpadia Leysin e разположен в швейцарските Алпи, на 1263 м. надморска височина, в планинския курорт Лейзин, който се радва на изключително слънчево време през цялата година, което обяснява защо е толкова предпочитано място сред туристите.

Намира се на 30 минути разстояние от Женевското езеро, и в близост до винарската област Лаво, която е защитена от ЮНЕСКО. През последните години в града са създадени множество  съоръжения за спорт и отдих, заслужили етикет за качество и безопасност.

Училището

Учебният център Alpadia Leysin е разположен непосредствено до железопътната гара в курорта. Разполага с удобни класни стаи, ресторант, слънчева тераса, открит басейн и зони за забавления.

Програми

Summer Camp с английски или френски език– 20 или 25 урока на седмица английски или френски език. Децата са разделени по възраст на Juniors (8 – 14 г.) и Teens (13 – 17 г.). Програмите за двете групи се провеждат в Le Central Residence, но следобедните занимания, както и темите, които се разглеждат в часовете, се определят спрямо интересите на различните възрастови групи. В следобедните часове програмата с активности включва разнообразни спортни игри – баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, мини голф, конна езда, скално катерене, хокей на изкуствена настилка и плуване. Срещу доплащане се предлагат допълнителни следобедни активности: готварство, конна езда или тенис за Juniors и екстремни спортове, изкуства или тенис за Teens.

Настаняване

Настаняването е на пълен пансион в стая с 4 легла и самостоятелен санитарен възел. Има дежурно медицинско лице на кампуса по всяко време.

Екскурзии

За всеки двуседмичен престой центъра за езикови ваканции Alpadia Leysin организира една целодневна и две полудневни екскурзии до шоколадовата фабрика на Maison Cailler, Labyrinth Adventure Park и фермата за сирене в Gruyères.

Такси

Програма2 седмици4 седмици
Стандартна програма (20 урока/седмица)CHF 2510CHF 4820
Интензивна програма (25 урока/седмица)CHF 2660CHF 5100
  • Административна такса – CHF 110.
  • Двупосочен трансфер от/до летищe Женева – CHF 280, летище Цюрих – CHF 220
  • Такса UM (непридружено дете – задължително за деца под 12 год.) – CHF 40/посока.
  • Доплащане при избор на допълнителни активности – готварство (CHF 130/седмица), конна езда, тенис – (CHF 220/седмица).

 

Още езикови ваканции на френски език може да намерите тук.

Още езикови ваканции на английски език може да намерите тук.