Изберете страница

Häme University of Applied Sciences

Местоположение: Valkeakoski, Hämeenlinna, Riihimäki, Finland

Образователни програми: Бакалавърски и магистърски програми

Език на преподаване: Английски език

Уебсайт: http://www.hamk.fi/english/Sivut/default.aspx

Häme University of Applied Sciences (HAMK) се намира в най-оживената централна част на Южна Финландия – страна известна с изключително качество на образованието, красива природа и висок стандарт на живот.

Университетът предлага държавно акредитирано, практически насочено, мултидисциплинарно образование. Разполага със 7 кампуса, като в 3 от тях (Valkeakoski, Hämeenlinna и Riihimäki) се изучават програми на английски език. В 31 академични програми се обучават около 7200 студенти от над 70 различни държави – предпоставка за динамична, интернационална среда.

HAMK е една от 5-те образователни институции във Финландия, които предлагат професионална педагогическа квалификация за учители. С над 100 партниращи институции в света, той предлага на своите студенти да участват в разменни програми с университети в различни държави, както и да получат двойна квалификация от някои от тях.

Обучението е в малки групи, което позволява по-голяма интерактивност по време на лекции и повече индивидуално внимание към всеки студент. Преподавателите са високо квалифицирани и отдадени на професията си, която е сред най-уважаваните в страната.

Университетът поддържа тесни връзки с индустрията и бизнес средите. Често студентите работят по реални проекти, зададени от различни компании, което е предпоставка за успешната им реализация на пазара на труда.

Програми

Магистърски програми:

Учебни такси:

Бакалавърски и магистърски програми – безплатно за студенти от ЕС.

Стипендии:

Не се предлагат.

Настаняване:

Университетът гарантира настаняване на всички международни студенти.