Изберете страница

Bethany School

Учебно заведение: Bethany School

Местоположение: Гоудхърст, Кент, Великобритания

Възраст на учениците: 11-18 год.

Годишна такса: GBP 27 165 – GBP 30 585

Образователни програми: GCSE, A Level

Уебсайт: https://www.bethanyschool.org.uk

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

 

Категория:

Местоположение

Bethany School е разположено в графство Кент в живописна местност, популярна като Градината на Англия. Лондон се намира на по-малко от час път с влак, а летищата Гетуик и Хийтроу са съответно на час и час и половина път с автомобил.

За училището

Bethany School е основано от преподобния Джоузеф Кендън през 1866 г. и днес е едно от малките преуспяващи училища в Англия с 400 ученици. Базата е разположена на 60 хектара площ сред горите на графството. Включва модерен научен център с 6 лаборатории и технически съоръжения. Възпитаниците на училището постъпват в елитните университети Cambridge, Imperial College, Brunel, Exeter и Edinburgh.

Настаняване

Настаняването в Bethany School може да е целогодишно и краткосрочно, в шест общежития с по 25 ученици. Всички стаи са уютно обзаведени, с общи бани и тоалетни, кухни, помещения за отдих и гледане на телевизия. Срещу допълнително заплащане се предлагат стаи със самостоятелен санитарен възел, както и алтернативно настаняване в приемни семейства.

Спорт и развлечения

Спортните съоръжения в Bethany School включват игрища на открито и закрити площадки, фитнес зала, стена за катерене, басейн на открито и студио за аеробика. Организират се спортни инициативи по тенис, баскетбол, футбол, бадмингтон, волейбол, стрелба с лък, фехтовка, тенис на маса, аеробика, карате, джудо, вдигане на тежести. Освен това има възможности и за други занимания – фотография, музика, сценични изкуства. Извън училището се предлага голф, езда, скално катерене, плуване, скуош, кану, боулинг, картинг и пейнтбол.

Изисквания и прием

От кандидатстващите ученици се изисква да положат специален изпит на английски език на самото училище. Тестът включва задачи по английски и математика за съответната възрастова категория. Допълнително се изискват академични справки и препоръки.