Изберете страница

The University of Alabama at Birmingham (USA)

Местоположение: Birmingham, Alabama, USA

Език на преподаване: Английски

 

За университета:

The University of Alabama at Birmingham (UAB) е академичен здравен център и международно признат университет за научни изследвания. UAB е основан през 1969г. в метрополитния град Birmingham, в който живеят близо 1.2 млн. жители. Градът е процъфтяващ център в сферата на медицината, банковото дело, бизнеса, научните изследвания и развитието. В UAB учат 18, 698 студенти от САЩ и 95 страни по света.

UAB предлага образование на световно ниво, като учебната програма е фокусирана върху моделиране и развитие на студентите като социално осъзнати граждани и лидери, управление на научните изследвания и иновациите, развитие на инфраструктурата за осигуряване на достъп до държавните здравни услуги.

Университета разполага с триетажен спортен център разположен върху площ от 14 000 m2. В него студентите имат достъп до 4 баскетболни/волейболни игрища, 4 студиа за аеробика, напълно оборудван фитнес център, стая за игри, център за водни спортове, закрито игрище за футбол, хокей, бадминтон, писта за бягане, басейни, стена за катерене, фреш-бар и др.

Образователни програми:

Предлагат се бакалавърски и магистърски програми в следните сфери: Arts and Sciences, Business, Education, Engineering, Health Professions, Dentistry, Medicine, Optometry, Joint Health Sciences, Nursing.

Учебни такси:

Бакалавърски програми – USD 19 032 – USD 28 140 на година

Магистърски програми – USD 17 226 – USD 68 726 на година

Стипендии

Да, предлагат се.

Настаняване:

Разполага с общежития.

 

Категории

Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London