Изберете страница

George Maison University

Местоположение: Вирджиния, САЩ

Език на преподаване: Английски

Вид обучение: Full time

Уебсайт: https://www2.gmu.edu/

George Maison University e държавен научноизследователски университет в щата Вирджиния, САЩ. Носи името на Джордж Мейсън, американски революционер и патриот, сред бащите-основатели на САЩ. Уиверситетът се обявава за независима институция през 1972 г. В GMU се обучават 34 000 студенти от 130 държави, което го прави най-големия университет във Вирджиния. Основният кампус се намира във Феърфакс, само на 15 мили от Вашингтон. Учебното заведение има филиали и в окръзите Арлингтън, Принс Уилям и Лудун.

Кампусът във Феърфакс се състои от 677 акра гори. В него са разположени Центърът за изкуства и EagleBank Arena, където се провеждат множество спортни и развлекателни събития целогодишно.

В Арлингтън се помещават училището по политика и международни отношения и училището за анализ и разрешаване на конфликти. Повечето от от предлаганите там програми са магистърски.

Обучението в Принс Уилям се фокусира основно върху академични програми в областта на билогията, биотехнологиите и биоинформатиката. Кампусът разполага с най-съвременна лаборатория за биомедицински изследвания, както и с новоразкрит институт по биомедицина, който има за цел да разреши някои от най-тежките медицински въпроси, пред които е изправено човечеството.

GMU се ангажира да подготви студентите за професионлани изяви в глобалната бизнес среда. За да ускори този процес, учебното заведение предлага изключителни възможности за стаж. Студентите на George Mason University имат достъп до над 4000 стажантски позиции и над 500 работодатели, които партнират на университета в програмите за стаж. 80 % от завършилите се резлизират успешно в рамките на шест месеца след дипломирането си.

Бакалавърски и магистърски програми в следните сфери:

Такси:

Бакалавърски програми – USD 17 085 на семестър

Магистърски програми – USD 20 268 на семестър

Настаняване:

Разполага с общежития. Кампусът е разделен на „квартали“, като всеки разполага с високо квалифициран персонал, грижещ се за безопасността и комфорта на студентите.

Стипендии: Да, предлагат се.

Такси: В зависимост от избраната програма.

Категории

education in London, Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина