Изберете страница

Hogeschool Zeeland University of Applied Sciences

Дестинация: Влисинген, Нидерландия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес, Мениджмънт, Туризъм, Химия
Видове курсове: Бакалавърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайт: http://hz.nl/en/Pages/Homepage.aspx

За университета

Университетът за приложни науки HZ е специализиран в сферите на морските науки, екологията, комуникациите, икономиката и туризма, информатиката и химията. Тук учат около 4900 студенти, като 500 от тях са международни, избрали да продължат своето образование в Нидерландия. Сравнително малкият размер на университета, позволява обучението да се провежда в групи от 30 души, като студентите получават персонално внимание от своите лектори. Базата разполага с лекционни зали и лаборатории, оборудвани с най-съвременна техника и учебни съоръжения, библиотека и кариерен център.

Градът

Vlissingen е среден по големина туристически и студентски град в Югозападна Нидерландия, с около 45 000 жители. Със слънцето, морето, плажовете и оживената атмосфера, той се оформя като много приятно и привлекателно място, което предлага всичко необходимо за един прекрасен студентски живот. Градът има директна железопътна връзка с летище Schiphol в Амстердам, както и връзки с други големи аерогари в Брюксел и Париж. HZ University of Applied Sciences се намира на кратко разстояние пеша от железопътната гара във Vlissingen. Амстердам е на 2 часа път с кола, Брюксел – на час и половина; можете да се придвижите до Париж за около 5 часа и да се озовете в центъра на Лондон за 6 часа.

Програми и класации

Програмите са гъвкави и специално конструирани. Нещо повече, международно признатата структура на бакалавърските и магистърските специалности дава възможност на студентите да учат и работят в редица други страни. През последните 10 години HZ неизменно се нарежда в топ 3 на най-добрите университети за приложни науки в Нидерландия. Програмите Business Management Studies, International Business & Languages, Logistics Management, Chemistry, Water Management, Civil Engineering, International Maintenance Management and Vitality & Tourism Management се нареждат сред най-добрите в страната.

Бакалавърски програми на английски език (4 години)

Практика

Ако желаете да комбинирате теория с практика, HZ University of Applied Sciences е подходящото място за Вас. Всички специалности се базират на практиката и са пригодени към изискванията на работния пазар. Ще имате възможност да посетите различни компании и да придобиете отблизо впечатления за тяхната дейност, да слушате гостуващи лектори, да разработвате практично ориентирани проекти и да избирате предмети, свързани с професионалната действителност. Стажът в областта е неизменна и важна част от натрупването на практически опит.

Партниращи институции за студентски обмен

HZ University of Applied Sciences има изградена обширна интернационална мрежа от отлични контакти с бизнес средите. Университетът има около 50 двустранни споразумения с висши образователни институции в цяла Европа в рамките на програмите Erasmus-Socrates и Leonardo da Vinci към Европейската комисия. Това дава възможност да се организират едно-семестриални обменни програми или стажове за много студенти и лектори. В допълнение, HZ си партнира с множество институти в редица страни: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Испания, Италия, Канада, Мексико, Норвегия, Полша, Португалия, САЩ, Турция, Финландия, Франция, Чехия, Словакия, Чили, Швеция и Южна Корея.

Такси 2022/ 23 учебна година

  • EUR 2 209
  • Студенти първа година в бакалавърска програма: EUR 1 105

Вижте и останалите университети, които са наши партньори и за които можем да ви съдействаме безплатно при кандидатстване, ако решите да продължите своето образование в тях >>

Категории

education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование