Изберете страница

За университета

Avans University of Applied Sciences е водещият университет по приложни науки с център в град Бреда. През последните шест години той неизменно е номер 1 в различни класации в Нидерландия сред университетите по приложни науки. На английски език университетът предлага 4 бакалавърски програми – и четирите водещи в съответната област за страната.

Бакалавърски програми

*Програмата International Business има различни специализации, като освен нея, кандидатът има възможност да избере втори чужд език, още преди началото на първата година. Възможните специализации са: Asia Business studies със задължително изучаване на азиатски език, Latin American Business studies, Cross-Cultural Management and Languages, International Business studies.

Магистърски програми

Изисквания за прием

Бакалавърски програми

  • Академична справка/ Диплома за средно образование
  • IELTS –6.0 ; ТOEFL( ibt)- 80 точки – мин. 6.0 на подкомпонентите за кандидатстване в програмата International Business
  • Мотивационно писмо
  • Препоръки
  • CV за програмата  Environmental Science

Магистърски програми

  • Диплома за средно образование
  • IELTS –6.0 ; ТOEFL (ibt) – 80 точки
  • Мотивационно писмо

Кампус

Университетът разполага с три кампуса, съответно разположени в Breda, Tilburg и Hertogenbosch. И трите бази са оборудвани високо технологично. Програмите за международни студенти са в Бреда.

Настаняване

В основния кампус – в град Бреда, където са повечето бакалавърски програми на английски език, университетът работи със специализирани агенции за студентско настаняване. След като се кандидатства и се изпрати диплома за потвърждаване за окончателен прием, кандидатът получава достъп до сайта с онлайн оферти за настаняване. При резервиране обичайно се заплащат два наема и един депозит.

Учебни такси

Годишната такса за студенти от Европейския съюз, които се обучават в бакалавърски и магистърски програми в Avans University през учебната 2022/2023 г., е EUR 2 209. Студентите първа година в бакалавърски програми заплащат EUR 1 105.

Разгледайте и други водещи университети според класации в Холандия и Европа на специализираната ни страница за образование в Холандия тук:

Категории

Висше образование, education in London, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина