Изберете страница

University of Padova

Дестинация: Падуа, Италия
Език: Английски, Италиански
Учебни дисциплини: Бизнес и финанси, Мениджмънт, Право, Медицина, Социални науки, Хуманитарни науки, Компютърни науки
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайт: https://www.unipd.it/

Видове курсове

,

Дисциплини / Специалности

, , , ,

Език

,

Вид обучение

За университета

University of Padova е най-старият в Италия след университета в Болоня и през 2022 година отбеляза своята 800 годишнина.

Основан е през 1222 от голяма група студенти и преподаватели, напуснали Болоня, търсейки по-голяма академична свобода. В него са преподавали Петрарка и Галилей, получили са образованието си личности като Данте и Коперник.

Сред именитите възпитаници на университета се отличават и Джакомо Казанова, Елена Пископия – първата жена в света, завършила университет и Андреа Весалио – основоположник на съвременната анатомия.

В края на 19 и началото на 20 век университетът се разширява и в допълнение към традиционните факултети по право, медицина, изкуства, науки и философия, разкрива факултети по инженерство, фармация и политология.

Днес, програмите на University of Padova покриват широк спектър от специалности на бакалавърско и магистърско ниво, като голяма част от тях се преподават на английски език. През 2022 QS World University Rankings отрежда първо място на университета в Италия в три дисциплини – Anatomy & Physiology, Earth & Marine Sciences, and Statistics & Operational Research. University of Padova е първенец в Италия и според критерия „Устойчивост“.  Center for World University Rankings пък определя университета като 2-то най-добро учебно заведение, предоставящо среда за иновативни и авангардни изследвания в Италия, а Times Higher Education 2023 (THE) го поставя под номер 3 в Италия от общо 55 учебни заведения.

Програми

Бакалавърски програми на английски език:

 

Магистърски програми на английски език:

Бакалавърски и магистърски програми на италиански език можете да разгледате тук.

 

Такси

Таксите за обучение в бакалавърските и магистърски програми на университета варират между EUR 2 533 – 2 948, в зависимост от специалността.

Стипендии

Студентите в University of Padova могат да намалят таксата си за обучение със стипендия на база семейни доходи. Освен нея, университетът предлага и други възможности за редуцирането ѝ. За повече информация се обърнете към екипа на Скай Лайнс.

Категории

Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London, висше образование в Италия