Изберете страница

Scuola Politecnica di Design

Дестинация: Милано, Италия
Език: Английски, Италиански
Учебни дисциплини: Изкуство, мода, дизайн, медии
Видове курсове: Магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайтhttp://scuoladesign.com/?lang=it

Език

,

Дисциплини / Специалности

Видове курсове

Вид обучение

За академията

В Милано, столицата на дизайна, се намира първата специализирана академия за дизайн в Италия, Scuola Politecnica di Design (SPD). Известна с отличната си материална база, висококвалифицирания академичен колектив и отличното качество на преподаване, академията е дала професионална квалификация на хиляди дизайнери от цял свят. Вече над 60 години, Scuola Politecnica di Design създава дизайнерски продукти с грижа за човека.

В Scuola Politecnica di Design преподават едни от най-изтъкнатите италиански специалисти в сферата на визуалните комуникации и дизайнът: дизайнерите  Денис Сантакяра и  Диего Гранди, архитектът Джио Понти както и много важни изследователи в областта. През годините, Scuola Politecnica do Design е била домакин на много известни лектори, сред които: италианската легенда в дизайна Акиле Кастилиони, дизайн критикът Доналд Норман, Родолфо Бонето и Роберто Самбоне.

Учебните курсове са разработени в тясно сътрудничество с много извести италиански и световни корпорации, сред които: Audi, Volkswagen, Lamborghini, Microsoft, Cappellini, IКЕА, Nivea, Heineken, Alfa Romeo, Adidas, Poltrona Frau Group, Wirlpool, Flos, Triennale, 3M, Artemide и други. Това гарантира на студентите работа по реални проекти за някои от водещите имена в съвременната индустрия.

Scuola Politecnica di Design е спечелила няколко важни отличия за заслуги в сферата на дизайна. Сред тях са: най-престижната международна награда за дизайн „Златен комппас”, златен медал на Триеналето в Милано и грамота за заслуги от община Милано.

Учебни програми

Магистърски курсове на английски език (15 месеца):

Едногодишни курсове:

Настаняване

SPD съдейства за намиране на настаняване на студентите приети за редовно обучение в апартаменти или стаи под наем в Милано. Академията предоставя списък със свободни жилища, както и координати на други студенти, които също търсят настаняване. Предоставят се и съвети за най-подходящите квартали за живеене в града.

Стипендии

Всяка година SPD, заедно с Academic Partners предлага стипендии и отстъпки от учебната такса на студенти с висок академичен потенциал, които възнамеряват да получат своето висше образование в Италия.

Изисквания за прием

За прием в магистърските програми се изискват: копие от диплома за бакалавърска степен в специалност, сходна на тази, за която се кандидатства, CV, мотивационно писмо, портфолио с авторски проекти (в печатен или дигитален формат: Power Point презентация; jpeg, pdf, flash, etc.) сертификат за владеене на английски или италиански език, фотокопие на лична карта или паспорт.

Годишни такси:

Варират между EUR 9 900 и EUR 19 990 в зависимост от програмата.

Категории

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London