Изберете страница

Sapienza University

Дестинация: Рим, Италия
Език: Италиански и английски
Учебни дисциплини: архитектура, икономика, медицина, хирургия, стоматология, право, строително и индустриално инженерство, информатика, статистика, информационни технологии, литература, философия, психология, математика, физика, естествени науки, комуникации, политология, социология
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайт: http://en.uniroma1.it/

За университета

Sapienza University е създаден през 1303г. от папа Бонифиций VIII. Той е един от най-старите университети в Италия, а и в света! Намира се в сърцето на Рим, на пет минути разстояние пеша от гара Termini.

В Sapienza University следват над 110 000 студента, които се обучават в около 250 бакалавърски и магистърски програми и 200 специализации. Университетът разполага с 11 факултета, 63 департамента и различни изследователски центрове, достигащи високи резултати в сферата на археологията, физиката и астрофизиката, хуманитарните и природни науки, технологиите и дизайна.

Студентите могат да се възползват от 59 библиотеки, две от които работят денонощно, 20 музея, спортен факултет, както и офис за хора с увреждания. По време на следването си, те могат да участват в редица културни, социални и спортни активности, да се присъединят към музикалния оркестър, хора, ансамбъла, театъра, или университетското радио.

Благодарение на партньорствата с други университети в Италия и цял свят, Sapienza University успява да осигури голямо разнообразие от възможности за академичното им развитие, като двойни програми (double-title degrees), стипендии за писане на дипломни работи в чужбина и стажове в много държави в Европа и света.

Sapienza University  се гордее с шестима нобелови лауреати – Енрико Ферми (физика), Карло Рубия (физика), Емилио Сегре (физика), Гуглиелмо Маркони (физика), Фрако Модилиани (икономика) и Джулио Ната (химия).

Програми

Бакалавърски програми на английски език

Магистърски програми и специализации на английски език:

Бакалавърски и магистърски програми на италиански език се предлагат в следните факултети:

Такси

Таксите варират между 1000 и 3000 евро, като точният размер се определя на база семейни доходи и зависи от избрана програма.

Настаняване

Университетът съдейства за настаняване, но не разполага със собствени общежития.

Стипендии

Да.

Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия, Висше образование