Изберете страница

Politecnico di Milano

Дестинация: Милано, Комо, Кремона, Леко, Мантова, Пиаченца, Италия
Език: Английски, Италиански
Учебни дисциплини: Архитектура и градско планиране, Изкуство, мода, дизайн, медии, Инженерни науки, Медицина, Мениджмънт, Физика, математика и компютърни науки, Химия
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time
Уебсайт: https://www.polimi.it/en

За Politecnico di Milano

Politecnico di Milano е основан през 1863 год. в индустриалната столица на Италия, Милано и се състои от 4 факултета и 7 кампуса в Милано, Комо, Матова, Пиаченца, Леко и Кремона. Със своите 40 000 студенти,  той е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери сред техническите университети в Италия. Всяка година около 24% от новите архитекти, 15% от новите инженери и 60% от новите дизайнери в Италия придобиват своята диплома в учебното заведение с близо 150 годишна история.Преподавателският колектив през годините включва известни професори като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. Джулио НАТА. Сред именитите възпитаници на университета са световно известният моден дизайнер Джан Франко ФЕРЕ, изобретателя на хеликоптера Енрико ФОРЛАНИНИ и основателя на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста ПИРЕЛИ.

Politecnico di Milano предлага специално разработени за международните студенти програми на английски език в три основни области – архитектура, дизайн и инженерни науки.

Politecnico di Milano е най-добрият университет в Италия по технология и инженерни науки, както и на първо място в редица изследователски сфери – Computer Science & Information Systems; Chemical Engineering; Civil & Structural Engineering; Electrical & Electronic Engineering; Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering; Architecture and Design. Университетът е сред най-добрите 10 технически университета в Европа и най-добрите 20 в света.

Програми

Бакалавърски програми на английски език:

Списък с всички бакалавърски програми на италиански език ще откриете тук

Магистърски програми на английски и италиански език

Годишни такси и стипендии

Редовните такси за обучение се оформят въз основа на семейните доходи и варират между EUR 896 и EUR 3899. Студентите имат възможност да кандидатстват за пълна стипендия, която покрива не само таксата за обучение, но и разходите по настаняване, като определящите критерии за успех са академичният резултат от бакалавърската степен, резултат от TOEFL/IELTS, препоръки, мотивационно писмо и стаж в областта.

Бакалавърските студенти могат да кандидатстват за пълна стипендия покриваща таксите за обучение и разходите по настаняване. Всяка година се отпускат 100 стипендии. Politecnico di Milano, в сътрудничество с Politehnico di Torino, предлага на международните студенти още една възможност да спечелят пълна стипендия, ако се квалифицират за Alta Scuola Politecnica. Програмата се провежда паралелно с 2-годишните магистратури на двата университета и на избраните щастливци се покрива таксата за обучение и настаняване.

 

Категории

висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, Висше образование, education in London