Изберете страница

Istituto Marangoni

Дестинация: Милано, Флоренция, Лондон, Париж, Мумбай
Език: Английски, Италиански, Френски
Учебни дисциплини: Мода, Дизайн, Медии, Маркетинг, Комуникации, Мениджмънт, Фотография
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми, езикови курсове, тригодишни и едногодишни програми, специализации
Вид обучение: Full time
Уебсайтhttp://www.istitutomarangoni.com/

Език

, ,

Дисциплини / Специалности

, ,

Видове курсове

,

Вид обучение

За академията

Историята на Istituto Marangoni започва преди повече от 70 години, когато е основан като артистичния институт на облеклата Марангони в Милано и израства с него в развитието на италианската pret – á – porter индустрия. Историята на института е неразривно свързана с италианската модна индустрия и заема основна роля в нея. През последните 78 години са били обучени три поколения модни специалисти: над 44 000 дипломанти, идващи от четирите различни краища на света. Днес, Марангони е световноизвестен и престижен институт по мода и дизайн с голямо име и водеща роля в сферата. Той има кампуси в Милано, Флоренция, Лондон и Париж, а от 2017 година в Мумбай, Индия, а от 2018 – в Маями, САЩ.

Местоположение

Милано е дом на съвременната мода и място, където се зараждат новите тенденции. Тук творческите идеи и фантазии на дизайнерите се превръщат в реалност и уместно предложение за всеки пазар. Модата е навсякъде в Италия, а Милано е доказателство за тази култура.

Базата на Istituto Marangoni в модната столица на Италия – Милано, е разположена в оживения център на града, само на няколко пресечки от офисите на важните модни компании и известната via Montenapoleone – световен център за стил и лукс. Градът е кръстопът, известен в цял свят със своите елегантни бутици и моден чар, който можете почти да докоснете.

Районът, в който се намира базата на Instituto Marangoni в столицата на Великобритания, Лондон, представлява оживен център, съчетаващ различни стилове и култури, сливащи се с въображение, за да се родят нови тенденции, които ще повлияят на модния свят.

Кампусът на академията в Париж – едно от най-добрите модни училища, е разположен в близост до площад Трокадеро, Айфеловата кула и основните международни офиси на френските луксозни модни марки.

Кампусът във Флоренция се намира в историческа сграда на via de’ Tornabuoni 17 – в сърцето на града, само на няколко крачки от Piazza S. Trinità и музеите на Gucci и Ferragamo.

Най-новата учебна база на академията е открита през юли 2018г. в Маями, САЩ.

Програми

Бакалавърски програми

Fashion Design

Fashion Styling

Fashion Business

Interior Design

Product Design

Visual Design

Multimedia Arts

Arts Curating

 

3-годишни курсове 

 

Магистърски курсове/програми:

 

Кратки  специализирани курсове:

Istituto Marangoni предлага подготвителни и интензивни курсове с продължителност от 3 седмици до 1 година;

Такси

Бакалавърски и тригодишни програми: EUR 15 900 – EUR 20 900

Магистърски програми: EUR 18 000 – EUR 29 500

Посочените такси са за обучение в Италия. Ако искате допълнителна информация за таксите за програмите на Istituto Marangoni в кампуса в Лондон, моля, свържете се с нас на info@skylines-bg.com

Изисквания за прием 

За тригодишните BA (hons) и едногодишните програми е необходимо кандидатите да представят диплома за завършено средно образование и добро владеене на английски език.

За кандидатстване в магистърска програма се изисква диплома за завършено висше образование, мотивационно писмо, CV и препоръка от преподавател. Някои програми изискват и портфолио.

Всички кандидати, желаещи да започнат обучение в Istituto Marangoni е желателно да насрочат ден за среща, където ще се проведе и интервю.

Настаняване

Istituto Marangoni не разполага със собствени общежития, но съдейства на студентите при търсене на настаняване.

За повече информация за програмите и процеса по кандидатстване във Istituto Marangoni или друга италианска академия за мода и дизайн, с която сме партньори, свържете се с нас. Съдействието ни е безплатно!

Категории

висше образование в Италия, Висше образование, education in London, Висше образование в чужбина