Изберете страница

IGC International Graduate Center – Hochschule Bremen

Дестинация: Бремен, Германия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Европеистика, Мениджмънт
Видове курсове: Магистърски и MBA пограми
Вид обучение: Full time
Уебсайтwww.graduatecenter.org/en/

За университета

IGC – International Graduate Center Hochschule Bremen е основан през 2004г. от университета за приложни науки Бремен, като интердисциплинарно Висше Училище по Мениджмънт. То е част и от International Business School Alliance (IBSA), консорциум от шест партниращи университета предлагащи атрактивни двойни MBA програми.

IGC Bremen предлага следдипломно обучение, което се провежда в малки групи от максимум 25 студента, позволяващо индивидуално внимание към всеки. С добре установените си международни връзки с партниращи университети от цял свят IGC предлага на своите студенти възможност за обмен на знания и идеи. Преподавателския екип е високо квалифициран със силни връзки с индустрията, а учебната програма и меджукултурната среда дават възможност за лично и професионално развитие.

Местоположение

Бремен е разположен в северната част на Германия на река Везер. Град с космополитен дух и многогодишна история, който несъмнено може да накара всеки посетител да се почувства като у дома си. The International Graduate Center е разположен в сърцето на града, само на няколко минути пеш от историческия център.

Програми

IGC предлага едногодишни и двугодишни магистърски програми както и MBA програми в областта на мениджмънта. Обучението е изцяло на английски език. В академичен план е включено задълбочено изучаване на съответната област и теоретични познания в областта на бизнеса и икономиката.

Изисквания за прием

  • Диплома за бакалавърска степен от сходна специалност
  • За MBA програмите: професионален опит в бизнес среда (препоръчително 2 години)
  • Минимални изисквания за английски език: TOEFL IBT – 75; IELTS – 6.0
  • Препоръка от преподавател или работодател

Учебни такси

Магистърски програми: EUR 7 900 – 14 500

MBA програми: EUR 12 500 – 14 500

Категории

висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London