Изберете страница

CBS International Business School

Дестинация: Кьолн, Потсдам, Майнц, Германия

Език: Английски, немски

Учебни дисциплини: Икономика, Финанси, Маркетинг, Мениджмънт, Икономическа психология

Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми

Вид обучение: Full time

Уебсайт: https://cbs.de/en

CBS International Business School е създаден през 1993 и вече е сред най-добрите университети за приложни науки в Германия в категория Business Administration и най-добър университет за дигитално обучение според WirtschaftsWoche 2020. Мотото на университета – Creating tomorrow, показва колко отдаден е той на това да предоставя на студентите си качествено образование и да ги подготвя максимално добре за кариерните възможности.

В кампусите на CBS International Business School в Кьолн, Потсдам и Майнц учат близо 1900 студенти, от които 30% са международни. Освен с над 100 висши учебни заведения по цял свят, университетът си партнира и с редица именити компании като Toyota, Unilever, Vodafone, Amazon.de и др. Задължителен елемент на образованието в CBS е един семестър в партньорските университети в чужбина и професионален стаж.

CBS е един от първите университети в Германия, който предлага международно призната бакалавърска степен. Днес портфолиото му се формира от бакалавърски, магистърски и МВА програми както на английски, така и на немски език. Неразделна част от обучението са бизнес игри, стажове, курсове за soft skills и бизнес проекти с известни големи компании. За международните студенти, които се обучават в програмите на английски език, има допълнителна езикова програма с уроци по немски език.

Програми

Бакалавърски програми на английски език:

Бакалавърски програми на немски език:

Магистърски програми на английски език:

Магистърски програми на немски език:

Такси

Бакалавърски програми на английски език: EUR 4 650 – 5 370 на семестър*

Бакалавърски програми на немски език: EUR 4 350 – 4 650 на семестър*

Mагистърски програми на английски език: EUR 4 950 – 5 370 на семестър*

Mагистърски програми на немски език: EUR 4 350 – 5 310 на семестър*

MBA програма: EUR 5 850- 8 250 на семестър*

*В една учебна година има два семестъра.

Заеми и стипендии

Има възможност за получаване на стипендии на база успех, както и студентски заем при преференциални условия. За повече информация, обърнете се към Скайлайнс.

Настаняване

CBS оказва съдействие за настаняване на всички свои студенти. Университетът разполага и със собствена резиденция, в която с предимство се настаняват студентите по обменни програми.

Категории

Висше образование в чужбина, education in London, Висше образование, висше образование в Италия