Изберете страница

University of Sunderland

Дестинация: Съндърланд, Англия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Инженерни науки, Изкуство и дизайн, Бизнес, Мениджмънт, Право
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time, Part time, Distance Learning
Уебсайтwww.sunderland.ac.uk/

За университета

University of Sunderland е един от водещите съвременни университети във Великобритания и разполага с два кампуса в Съндърланд и един в Лондон. Базата разполага с модерни учебни и спортни съоръжения, а помощта, която студентите получават за кариерно ориентиране и следдипломна реализация, го прави сред предпочитаните за обучение във Великобритания.

University of Sunderland съществува от 1901 година. Ключът към това дълголетие е в способността му да се приспособява към промените. The University of Sunderland е иновативен университет с напредничаво мислене и висок стандарт на преподаване и научни изследвания. Учебното заведение се радва на растящата популярност, има силни връзки с индустрията и бизнеса, работи в тясно сътрудничество с някои от водещите компании в света и си е спечелил завидна репутация на предприемчив университет.

University of Sunderland е единственият британски университет, обособил регионален офис за взаимовръзка и инструктаж за нуждите на по-голяма част от европейските страни и източното Средиземноморие, разположен в Атина, Гърция.

Местоположение

University of Sunderland се намира в Съндърланд в североизточната част на Англия – район, известен със своята история, култура и красива природа. Съндърланд е малък, гостоприемен и спокоен град с 350,000 жители. В града има много абатства, замъци и прекрасно крайбрежие и с богатото си и интересно културно наследство, Съндърланд е превъзходно място за обучение. В града  се намира фамилната къща на предците на първия президент на САЩ, Джордж Вашингтон. Животът там има своите предимства, най-важно, сред които е това, че не изисква големи капиталовложения за живот и обучение. Като цяло северна Англия е почти 2 до 3 пъти по-евтина от южна Англия.

База

Университетът има два кампуса – един в центъра на града и още един по северните поречия на река Уеър. Всички студенти имат достъп до CitySpace – новият GBP 12 милионен ултра модерен спортен център с първокласни спортни и развлекателни съоръжения. В базата на университета им закрити тенис кортове, спортни площадки и открити игрища с изкуствена трева и лекоатлетически съоръжения. Предлагат се следните услуги: кариерно консултиране, финансова помощ, съдействие за настаняване, библиотеки, офис за подкрепа на международни студенти, безжичен интернет и електронна библиотека.

Програми

Университетът предлага множество и бакалавърски и магистърски програми в различни области. Подробният им списък можете да видите на линка на сферата, която ви интересува, по-долу:

 

Настаняване

Университетът разполага с модерни, специално пригодени за настаняване на студенти жилищни сгради, разположени на 2.5 км. от центъра на града. За студентите първа година и за докторантите са гарантирани места в едно от петте студентски общежития. Общежитията разполагат с напълно оборудвани кухни и перални съоръжения. Застраховката на лични вещи е включена в наемната цена, както и безплатен безжичен достъп до интернет. Съндърланд е сред най-евтините места за следване във Великобритания, а цените на общежитията са доста по-ниски от тези в столицата Лондон.

Такси

Размерът на таксите за студенти от ЕС все още не е потвърден. Моля, обърнете се към Скай Лайнс за актуална информация.

 

Не открихте програмата, която търсите, но искате да продължите своето образование във Великобритания? Разгледайте и други университети в Обединеното кралство в специализираната секция на нашия уебсайт.

Категории

education in London, Висше образование в чужбина, Висше образование, висше образование в Италия