Изберете страница

London South Bank University

Дестинация: Лондон, Великобритания
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес и финанси, Изкуство, Архитектура, Инженерни науки, Мениджмънт, Здравни и социални науки, Хуманитарни науки
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time, Part time
Уебсайт: http://www.lsbu.ac.uk/

За университета

London South Bank University (LSBU) е модерен университет с дълго наследство във висшето образованието във Великобритания. Основите на висшето учебно заведение са положени през 1892г. когато е основан The Borough Polytechnic Institute – един от първите британски технически колежи. През 1970 г., институтът се слива с още 3 лондонски колежа и е основан The Polytechnic of the South Bank за курсове по архитектура, строително инженерство, химия и бизнес науки. През юни 1992 г. London South Bank University получава статут на университет и сегашното си наименование.

Основната мисия на LSBU е да създава професионални възможности за учащите, и да ги квалифицира, с цел да бъдат успешни в избраната от тях професионална сфера. В продължение на много години, университетът разработва динамичен портфейл от курсове. Висококвалифицираните преподаватели съобразяват съдържанието на учебния материал с последните новости и подържат силни връзки с професионални организации и държавни и частни предприятия. Редовно се организират посещения на външни лектори с цел обогатяване на учебната програма. Непрекъснато развиващата се изследователска дейност е в основата на преподаването и ученето.

Местоположение

London South Bank University е разположен в сърцето на Лондон, на пешеходно разстояние от метростанция Elephant & Castle, Waterloo и London Bridge. Базата Southwark е само на минути от южния бряг на река Темза и Уест Енд в близост до множество галерии, музеи, магазини, барове и увеселителни заведения. LSBU има още една база в Havering, където се помещава факултета по здравни и социални науки.

База

  • С над 24 500 студенти от 130 държави LSBU е един от най-големите университети в Лондон. 88%  от студентите са от ЕС; 12% от други държави.
  • Университетът е инвестирал GBP 47 милиона в своята база в централен Лондон, като част от 15 годишна инвестиционна стратегия за реновации, която цели да осигури ултра модерни съоръжения за преподаватели и студенти.  В новата сграда се помещават Факултета по здравни и социални грижи и Факултета по педагогика. В новата сграда има класни стаи, лаборатории, административни офиси, конферентни зали и кафетерия.
  • Във всички бази на университета има Центрове за учебни ресурси, в които студентите могат да използват компютри, скенери и принтери, безжичен интернет, мрежови услуги и различен софтуер.
  • Много от ИТ ресурсите са достъпни от дома чрез интернет, от залите, или чрез използване на безжична връзка.
  • LSBU има три библиотеки. Библиотеката в Саутуарк, осигурява ресурси за всички дисциплини. Всички библиотеки имат широка гама от печатни и електронни информационни ресурси, а персоналът е на разположение и предлагат обучение, помощ и съвети.
  • Спортната академия има голям фитнес център, голям физкултурен салон и клиника.
  • Спортните съоръжения на открито включват 21 акра игрища в Дълуич: четири футболни игрища, две ръгби игрища и три игрища за крикет.

Програми

Такси

Размерът на таксите за студенти от ЕС все още не е потвърден. Моля, обърнете се към Скай Лайнс за актуална информация.

Настаняване

LSBU разполага с четири общежития. На международните студенти в първи курс са гарантирани стаи при подаване на заявление до 1-ви август. Всички общежития са разположени на 10 минути от университета.

Ако искате да усетите британската академична атмосфера, разгледайте и предложенията ни за езикови курсове в Англия.

Категории

Висше образование, Висше образование в чужбина, висше образование в Италия, education in London