Изберете страница

Coventry University

Дестинация: Ковънтри, Великобритания
Език: Английски
Учебни дисциплини: Бизнес, Инженерни науки, Медицина, Изкуство и дизайн
Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми
Вид обучение: Full time, Part time
Уебсайтhttp://www.coventry.ac.uk/

За университета

Coventry University е образователна институция с академични традиции от 1843 год., която придобива настоящия си вид през 1970 год. в резултат от сливането на няколко колежа в града. Днес университетът има отлична репутация като лидер във висшето образование във Великобритания. Вестник Times го определя като “университет, който постоянно се обновява и преоткрива”. CU съвсем заслужено си е спечелил международно признание за високи научни постижения в десет от предлаганите дисциплини. Професионално ориентираните му програми предлагат изключителна възможност за стаж в световно реномирани корпорации като Jaguar, BMW, Ford, Nokia, Reebok и BBC.

Местоположение

Кампусът се намира в обширна сграда в самия център на града и предлага много възможности за настаняване. Ковънтри e оживен и космополитен град разположен в сърцето на Великобритания, на 30 мин. от Бирмингам. Той е девети по големина в Англия, с население от 300,000 жители и популярен център на автомобилната индустрия на страната. Ежегодно градът е домакин на няколко културни събития: „Месецът на мира”, джаз фестивала, и карнавалния парад „Лейди Годива”, посветен на легендарната гражданка на Ковънтри през XI-ти век.

База

– Богата библиотека с първокласно IT оборудване и 24 часов достъп
– Езикова лаборатория
– Специализиран арт и медия център
– Новооткрит спортен център
– Кариерен, здравен и религиозен център
– Частични стипендии
– Безплатни трансфери от летището

Фактите:

  • Coventry University е признат за най-добър университет, предлагащ онлайн курсове (MoocLab’s World University Rankings by MOOC Performance 2021);
  • Coventry заема 1-во място в Англия в класацията на Guardian University Guide 2021 като най-добрия модерен университет с кариерни перспективи за своите димпломанти.
  • Coventry University е в топ 10 в Англия за образование в четири сфери – Food Science, Physiotherapy, Hospitality, Leisure, Recreation & Tourism и Occupational Therapy според Complete University Guide 2021.
  • 97% от студентите на Coventry University се реализират успешно в рамките на 6 месеца след завършване на обучението си;

 

Бакалавърски програми

Accounting, Economics and Finance

Art, Design and Fashion

Business Management and Marketing

Computing, Electronics and Mathematics

Construction, Energy and Environment

Engineering

Law & Policing

Life Sciences and Sport

Media, Music and Theatre

Nursing, Midwifery and Health

Social Sciences

Магистърски програми

Списък с магистърските програми ще откриете тук.

Такси

Размерът на таксите за студенти от ЕС все още не е потвърден. Моля, обърнете се към „Скай Лайнс“ за повече информация. Можете да се свържете с нас на телефон 02 987 9958 или на имейл info@skylines-bg.com.

 

Разгледайте и нашите предложения за езикови курсове във Великобритания в специализираната секция на уебсайта ни ТУК.

Категории

Висше образование, висше образование в Италия, Висше образование в чужбина, education in London