Изберете страница

Technische Universität Wien

Дестинация: Виена , Австрия

Език: Немски

Учебни дисциплини: Архитектура, Строителство, Информатика, Софтуерно инженерство

Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми

Вид обучение: Full time

Уебсайтhttps://www.tuwien.at/

За университета

TU Wien е един от големите университети във Виена, Австрия. Университетът получи широко международно и вътрешно признание в преподаването, както и в научните изследвания и е високо ценен партньор на иновативно ориентираните предприятия. В момента има около 28 100 студенти.

Преподаването и изследването на университета е фокусирано върху инженерството, компютърните науки и природните науки. Образователните предложения на университета постигнаха широко международно и вътрешно признание.

TU Wien е един от най-престижните университети в областта на технологиите в света, като представя най-високо ниво на научни изследвания и образование. TU Wien е сред най-успешните технически университети в Европа и е най-голямата научно-техническа изследователска и образователна институция в Австрия. Като технологичен университет, TU Wien обхваща широк спектър от научни концепции от абстрактни чисти изследвания и основните принципи на науката до приложни технологични изследвания и партньорство с промишлеността. В продължение на 200 години TU Wien е място за изследвания, преподаване и обучение в услуга на прогреса.

Основните изследователски точки на TU Wien са въведени като изчислителна наука и инженерство, квантова физика и квантови технологии, материали и материя, информационни и комуникационни технологии и енергия и околна среда.

Подкрепата за научни изследвания на ЕС (EURS) предоставя услуги в TU Wien и информира както изследователите, така и административния персонал при подготовката и осъществяването на изследователски проекти на ЕС.

Според Световната класификация на университетите QS Техническия университет във Виена заема място в топ 100 най-добри университети в света.

Програми

Бакалавърски програми 

 • Architektur
 • Informatik ( Medien-, Technische, Wirtschafts- oder Software )
 • Raumplanung und Raumordnung
 • Bauingenieurwesen
 • Elektrotechnik und Informationstechnik
 • Geodäsie und Geoinformation
 • Maschinenbau
 • Technische Chemie
 • Technische Mathematik
 • Technische Physik
 • Umweltingenieurwesen
 • Verfahrenstechnik
 • Wirtschaftsingenieurwesen – Maschinenbau

Подробна информация за бакалвърски програми ще откриете тук >>

Магистърски програми:

Подробна информация за магистърските програми ще откриете тук >>

Изисквания за прием

Бакалавърски програми: За кандидатстването в Австрия са нужни основни документи – диплома за средно образование и сертификат за познание по езика ниво C1 ( DSD II, ÖSD C1, TestDaf мин. оценка 4 по четирите компонента, и сертификат от гьоте институт са валидни).

Годишни такси

Първите 4 години и половина студентите от ЕС са освободени от семестриална такса, но са задължени да заплащата семестриална такса към ÖH на стойност около 20 евро. След този период студентската семестриална такса става около 350 евро.

Настаняване

Австрийските държавни университети не предлагат общежития за своите студенти. Затова ние ще Ви окажем съдействие при избор и кандидатстване към предпочитани частни общежития.

Категории

висше образование в Италия, Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London