Изберете страница

Technische Universität Graz

Дестинация: Грац, Австрия

Език: Немски, Английски (за магисърски програми)

Учебни дисциплини: Архитектура, Строителство, Информатика, Софтуерно инженерство, Химия, Физика, Молекулярна биология

Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми

Вид обучение: Full time

Уебсайт: https://www.tugraz.at/en/home//

За университета

Техническият университет в Грац е основан през 1811 г. В седемте му факултета се предлагат 18 бакалавърски и 33 магистърски програми (16 от които са на английски език) в технически и научни дисциплини. Сред най-атрактивните програми се нареждат Архитектура, Инжинерни науки, Софтуерно инжинерство, Информатика, Математика, Химия.  В ТУ Грац следват около 16 400 студенти, като всяка година завършват около 1 900.

Изследователските области са групирани в пет „области на експертиза“. В Австрия TU Graz е един от университетите с най-високо финансиране от трети страни. В програмата за компетентен център на COMET на Австрийската агенция за насърчаване на научните изследвания, Технологичният университет в Грац е най-силно представеният университет в Австрия. Университетската информационна система CAMPUSonline, разработена в TU Graz, се използва в повечето австрийски университети, както и други известни университети в немскоезичните страни. В международни ученически състезания студентските отбори от TU Graz постигат голям успех в голямо разнообразие от дисциплини.

В класацията на QS World University TU Graz е класиран сред най-добрите 200 университети в света за машинно инженерство.

Програми

Техническият университет в Грац предлага бакалавърски програми на немски език, магистърски програми на английски и на немски език. Сред най-търсените дисциплини са архитектура (Architektur), строително инженерство и икономика (Bauingenieurwissenschaften und Wirtschaftsingenieurwesen), информатика (Informatik) и машиностроене (Maschinenbau).

Бакалавърски програми на немски език >>

Магистърски програми на немски език >>

Магистърски програми на английски език >>

*Всички програми отбелязани със „* “ се осъществяват по програмата NAWI GRAZ. NAWI Graz е проект за сътрудничество, целящ да обедини природонаучните факултети на Karl-Franzens-Universität Graz и Technische Universität Graz във „факултет-близнак“. От зимния семестър 2006/2007 г. NAWI Graz предлага редица съвместни бакалавърски и магистърски курсове, понастоящем шест в бакалавърската и 15 в магистърската област. Разработената научноизследователска инфраструктура се управлява съвместно под формата на централни лаборатории и основни съоръжения NAWI в Грац.

Изисквания за прием

Бакалавърски програми: За кандидатстването в Австрия са нужни основни документи – диплома за средно образование и сертификат за познание по езика ниво C1 ( DSD II, ÖSD C1, TestDaf мин. оценка 4 по четирите компонента; възможен е прием и със сертификат от института Гьоте).

За някои специалности е необходимо полагането на приемен изпит или подготвянето на портфолио.

Годишни такси

Първите 4 години и половина студентите от ЕС са освободени от семестриална такса, но са задължени да заплащата семестриална такса към ÖH на стойност около 20 евро. След този период студентската семестриална такса става около 350 евро.

Настаняване

Австрийските държавни университети не предлагат общежития за своите студенти. Възможно е съдействие при избор и кандидатстване в предпочитани частни общежития.

Категории

Висше образование, Висше образование в чужбина, education in London, висше образование в Италия