Medizinische Universität Wien

Дестинация: Виена , Австрия

Език: Немски

Учебни дисциплини: медицина, стоматология

Видове курсове: Диплом и магистърски програми

Вид обучение: Full time

Уебсайтhttps://www.meduniwien.ac.at/web/

Описание

За университета

Медицинският университет във Виена е държавен университет, разположен във Виена, Австрия. Той е пряк наследник на медицинския факултет във Виенския университет, основан през 1365 г. от Рудолф IV, херцог на Австрия. Като едно от най-старите медицински училища в света, то е най-старото в немскоезичните страни и е вторият медицински факултет в Свещената Римска империя, след Карловия университет в Прага.

Медицинският университет във Виена е най-голямата медицинска организация в Австрия, както и една от изследователските институции от най-високо ниво в Европа и осигурява най-голямата болница в Европа, с целия си медицински персонал.

В класациите за висше образование за 2014–15 пъти Медицинският университет във Виена е включен в топ 15-те медицински училища в Европа и 49-и в света по категория клинични, предклинични и здравни.

През 2019 г. имаше 8 217 кандидати за 660 места в медицината и 80 по дентална медицина, което съответства на степен на прием от около 9,01% .Приемът се основава на класиране в приемния тест, наречен „MedAT“, който се провежда всяко лято във връзка с трите други обществени медицински училища в Австрия: Медицинския университет в Грац, Медицинския университет в Инсбрук и Медицинския факултет към университета Йоханес Кеплер Линц.

Програми

Магистърски програми и курсове

Diplomstudium Humanmedizin

  • Diplomstudium Zahnmedizin (Стоматология)
  • Masterstudium Medizinische Informatik

Изисквания за прием

Бакалавърски програми: За кандидатстването в Австрия са нужни основни документи – диплома за средно образование и сертификат за познание по езика ниво C1 ( DSD II, ÖSD C1, TestDaf мин. оценка 4 по четирите компонента, и сертификат от гьоте институт са валидни).

Годишни такси

Семестриална такса в Медицински университет Виена е около 350 евро; годишно около 700 евро.

Настаняване

Австрийските държавни университети не предлагат общежития за своите студенти. Затова ние ще Ви окажем съдействие при избор и кандидатстване към предпочитани частни общежития.