Lauder Business School

Дестинация: Виена, Австрия

Език: английски

Учебни дисциплини: бизнес администрация

Видове курсове: Бакалавърски и магистърски програми

Вид обучение: Full time

Уебсайтhttps://www.lbs.ac.at/

Описание

За университета

Lauder Business School е английско езиково бизнес училище във Виена, Австрия, действащо като „Университет за приложни науки“ в австрийската образователна система. Lauder Business School (LBS) е основана през 2003 г. като Университет за приложни науки с финансова помощ от Роналд С. Лодър. В момента има 350 студенти, записани в една бакалавърска и две магистърски програми.

Lauder Business School е напълно признат и финансиран от държавата Университет за приложни науки. Програмите за степен LBS са в съответствие с изискванията на Болоня, акредитирани от Агенцията за осигуряване на качеството и акредитация Австрия и изброени в Австрийското федерално министерство на науката, научните изследвания и икономиката.

През 2003 г. Фондацията „Роналд Лаудър“ създава бизнес училище „Лаудър“, под неговия президент Роналд С. Лодър. Виена като място е избрана като мост между западните и източните традиции и да образува международен университет. Университетът съчетава американски и европейски образователни методи и е свързан с мрежата на Харвард MOC (Microeconomics of Competitiveness), която включва повече от 100 основни бизнес училища от 65 различни страни. Въз основа на ключовите концепции на професор Майкъл Портър мрежата предоставя стипендии, изследвания и изграждане на капацитет.

Програми

В момента университетът предлага един бакалавър по международна бизнес администрация, магистърска степен по международно управление и лидерство и един по стратегически финанси и бизнес анализи.

Годишни такси

Семестриална такса в Lauder Business School е около 350 евро; годишно 700 евро.

Настаняване

Австрийските държавни университети не предлагат общежития за своите студенти. Затова ние ще Ви окажем съдействие при избор и кандидатстване към предпочитани частни общежития.