Rochester Independent College – 100% стипендия за български ученици

Едно от най-добрите частни училища за средно образование по изкуства и математика във Великобритания – Rochester Independent College, отвори кандидатстването за стипендия в размер на 100% от таксата за обучение!

Стипендията е валидна за програмата A levels (16+ години).

The Ralph Steadman Art and Design Scholarship се отпуска за период от 2 години и покрива пълната такса за обучение и материали за 3 или повече A-level дисциплини, поне една от които трябва да бъде в сферата на визуалните изкуства.

Първият етап от конкурса ще се проведе на 24 / 25 февруари в офиса на официалния партньор на Rochester Independent College в България – „Скай Лайнс“. Тогава ще можете да положите специализирания тест по английски език на колежа.

Регистрация

Вторият етап на конкурса за стипендия е с краен срок 2 март 2018. До тогава е необходимо да подготвите 3 авторски произведения на изкуството под каквато и да е форма (презентация, снимка, видео…), както и кратко есе (250 думи), в което да разкажете защо искате да учите във Великобритания и в Rochester Independent College.

Конкурсът за пълна стипендия за обучениe в колежа е на името на Ралф Стедман – известен британски илюстратор и аниматор, който е и председател на журито, което ще оценява кандидатите.

Освен тази стипендия колежът отпуска и 20% стипендия от таксата за обучение и настаняване за ученици с отличен успех.

Rochester Independent College

Основан през 1984 г., днес Rochester Independent College е едно от най-добрите частни училища в Англия с насоченост към изкуствата. Учениците са в класове от около 8 души, а топлата, приятелска и грижовна среда с насоченост към индивидуалните нужди е в основата на отличните академични постижения. В колежа се обучават 300 деца годишно, над 85% от които са британци.

Според последната класация Good Schools Guide, която селектира само най-добрите 5% от всички 30 000 училища за средно образование във Великобритания, Rochester Independent College е отличен за обучението на своите възпитаници в сферите математика, английска литература, филмови изкуства и креативни и визуални изкуства. Изданието описва колежа като „място за индивидуалности“ и допълва, че „би било трудно да се намери по-подходяща учебна среда за един артист“.