Изберете страница

Висше образование в Холандия

Като предпочитана образователна дестинация за висше образование, Холандия се откроява заради по-ниските такси на обучение и доброто академично ниво, което поддържа. Българските студенти могат да се възползват от фиксирана годишна такса, която се очаква да бъде в размер на 2143 евро за академичната 2020-2021 година.

Кандидат-студентите, които се интересуват от биомедицински науки или от молекулярни дисциплини, могат да се запознаят по-подробно с Radboud University в Холандия, който е признат за един от най-добрите университети в държавата на лалетата. Висшето учебно заведение се откроява с изследователската си насоченост.
През 2019 година млади изследователи – студенти от университета в Холандия заедно с представители

на здравната технологична компания TropIQ са разработили лекарство, което може да излекува веднага маларията. И това откритие всъщност е направено случайно по време на опити, провеждани в една от лабораториите на университета. То представлява огромен пробив в биомедицинските науки.

Бакалавърски и магистърски програми на английски език

В университета Radboud в Холандия може да се придобие международно акредитирана и световно призната бакалавърска и магистърска степен. Висшето учебно заведение в Холандия предлага широка гама от бакалавърски и магистърски програми, като 12 от бакалавърските и 35 от магистърските са преподавани на английски език.
Бакалавърските програми в холандския университет са с продължителност от три години, докато магистърските отнемат между една и две години. Програмите са признати за водещи и дори като най-добри в своята област. Те са разработени на основата на множество съвременни  научни изследвания.

Град Nijmegen и влогърите от университета

Кандидат-студентите, които се интересуват от висше образование в Холандия и по-специално от Radboud University  могат да разгледат онлайн, през очите на студентите учещи там, град Nijmegen. Така ще придобият по-добра представа за града, в който е позициониран този изследователски и научен университет.
Radboud University в Холандия има много влогъри, които помагат на новодошлите студенти да се ориентират в обстановката и да получат по-добра представа за живота в Nijmegen –  градът, който датира от римско време. Днес той има около 165 000 жители, от които над 30 000 са студенти.
Според новия влогър на университета в Холандия – Clara, новодошлите студенти оценяват високо възможностите за отдих и забавления, които градът предлага. Nijmegen предлага разнообразие от културни мероприятия, галерии, театър, музей, концертна зала и кина. В него се организират международни летни фестивали, средновековни фестивали и какво ли още не. Наши студенти, които вече се обучават в Холандия, споделят, че това е безопасно и приятно място за живот и обучение.
Всички, които са заинтересовани от висше образование в Холандия или в чужбина, могат да потърсят опитните консултанти на агенция „ Скай Лайнс“. Те ще ги насочат и ще им помогнат в процесите както на кандидатстване, така и на настаняване в общежитие или квартира. Потърсете ни на на телефон: +359 2 987 99 58 или заповядайте в офисите на агенцията.