Атрактивна дестинация за средно образование е Португалия. Страната се намира на Пиренейския полуостров в най-южната част на Западна Европа. Жителите на Португалия са около десет милиона. Официалният език е португалски, но в много пансионни училища в Португалия се предлагат програми на английски. Най-гъсто населеният и голям град е столицата Лисабон.

Страната се слави с богатото си историческо минало, със забележителната природа и плажове и знаменитите мореплаватели и откриватели като Вашку да Гама и Магелан.

Образователната система за средно образование в Португалия успява да привлече все повече младежи, защото в последното десетилетие, тя може да се похвали с престижно академично ниво. Средното образование в Португалия е напълно конкурентноспособно спрямо това в други европейски страни.

Обучението в пансионните училища в Португалия е с насоченост към компютърната сфера, естествените науки и практическите познания.

 

Едно от най-добрите пансионни училища в Португалия– Escola Internacional do Algarve е в партньорство с агенция „Скай Лайнс”. Пансионата е разположен в Лагоя, Южна Португалия. На два часа и половина от столицата и на около 40 минути от международното летище в град Фаро. Бординг училището предлага обучение на английски език по британската образователна система. Има възможност децата да се обучават и по португалската образователна система.

 

International School of the Algarve
International School of the Algarve

Учебно заведение: International School of the Algarve
Местоположение: Лагоя, Португалия
Възраст на учениците: 11-18 год.
Годишна такса: EUR 24 634 – EUR 29 209
Образователни програми: GCSE, A Level, AS Level, Diploma de Ensino Secundário
Уеб сайт: www.nobelalgarve.com/

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

0.00 Купи