Изберете страница

Средно образование в Малта

Средно образование в Малта – това е като да избереш британското нолхау в областта на обучението и в допълнение да живееш на средиземноморски остров с хубав климат и многообразие от националности, култури и прекрасни лагуни.

Държавата е една от най-влиятелните в исторически план страни в Европа. Макар и малка по площ, тя пленява със своята идентичност, повлияна от различни култури, народности и обичаи. Малко нации могат да се похвалят с такова богато културното наследство. На територията на нейната столица Валета е запазен най-старият театър в Европа – „Мануел“.

В Малта има два официални езика – малтийски и английски, като почти 90% от населението говори английски език. Да се избере средно образование в Малта е итересен подход към обучението на младежите, защото страната е една от топ дестинациите за туризъм. А в същото време средното образование в Малта се базира на британския модел, като в повечето пансионни училища в Малта обучението е на английски език. Основното образование продължава 6 години.

 

При навършване на 11 г. и след полагане на изпит децата започват средното си образование в Малта в държавни или частни училища. При навършване на 16 годишна възраст учениците имат избор да продължат в т. нар. „sixth form“ колежи, в които се подготвят за по-високи образователни степени като: A-levels, IB Diploma, GCSE и IGCSE. Тези програми обикновено продължават 2 години и завършват със зрелостни изпити, резултатите от които са предпоставка за продължаване на образованието във висши учебни заведения по целия свят.

Топлият средиземноморски климат, прекрасната архитектура, красивите плажни ивици и сини лагуни, заедно с евтините самолетни билети, са предпоставка страната да се превърне в популярна образователна дестинация за средно образование. Малта привлича годишно около 80 000 ученици от цял свят.

Ето и предложението на “Скай Лайнс” за пансионно училище в Малта:

Показване на единичен резултат