Изберете страница

Средно образование в Италия

Италия – символ на красота, изкуство, богата история и вкусна храна. Държавата присъства в списъка с дестинации на всеки заклет пътешественик, но истината е, че може да ни предложи много повече от красиви гледки, романтични преживявания и гурме удоволствия.

Италия се гордее със своите дългогодишни традиции в образованието. Тук се намира най-старият университет в Европа – University of Bologna, известни възпитаници на който са Умберто Еко, Гулиелмо Маркони, Никола Коперник, Данте Алигиери, италиански политици и духовни лица.

Образователната система на Италия се базира на солидни познания и строга методология, но също и на творчески подход в преподаването. Учениците са стимулирани да подхождат креативно в решаването на казуси и задачи, а с помощта на съвременните технологии, това им помага да развият едно по-широко разбиране за света и изучаваните дисциплини.

Три са стъпките за получаване на средно образование в Италия:

  • Начално училище – Scuola elementare
  • Средно училище – Scuola media
  • Лицей – Liceo

Международните колежи за средно образование в Италия, с които Скай Лайнс си партнира, предлагат обучение по британската образователна система – IGCSE, както и в програмата International Baccalaureate (IBO-PYP-MYP-IBDP). Езикът на преподаване е английски.

Освен отличната академична подготовка, други предимства на обучението в колеж за средно образование в Италия са:

  • Малки класове, в които учениците получават повече индивидуално внимание от своите преподаватели
  • Приобщаваща среда, стимулираща личностното развитие на учениците
  • Обучение, фокусирано върху успешното развитие на младежите и продължаване на образованието им в реномирани университети в Италия и света

Настаняването на учениците в колежите за средно образование в Италия се осъществява в модерни и оборудвани с всичко необходимо общежития.

Най-общо изискванията* към международните ученици за кандидатстване в посочените по-долу училища за средно образование в Италия са:

  • Тест по английски език и математика
  • Академична справка от училището на кандидата
  • Интервю/ попълване на въпросник

*Изискванията варират според избраното училище.

Разгледайте предложенията ни за средно образование в Италия, както и в други европейски държави – АвстрияАнглияГерманияИспанияФранция и Швейцария.

Показване на 3 резултата