Изберете страница

Средно образование в Европа

Средно образование в Европа

Когато става въпрос за средно образование в Европа разнообразието от предлаганите образователни програми е наистина голямо. Изборът на конкретно пансионно училище за средно образование в Европа силно се влияе от чуждите езици, които детето владее свободно. Разбира се има пансионати, които не изискват добро владеене на чужд език в по-долните класове. Средното образование в Европа предлага голямо разнообразие от образователни системи и квалификации, които често са различни за различните европейски държави.

Агенция „Скай Лайнс“ работи с едни от най-добрите бординг училища за средно образование в Европа. Нашите консултанти ще помогнат на вас и на вашето дете да подберете най-подходящото училище от голямото разнообразие, което предлагаме. В много от европейските държави има и международни пансионати, които са чест избор за чуждестранните ученици. В тях основен език на обучение е английският.

Средно образование в Европа на английски език може да се завърши по следните образователни програми :

  • Британските GCSE, IGCSE, A Level и AS Level
  • Американската Advanced Placement
  • Швейцарската Swiss Maturité

Международната програма International Baccalaureate се предлага в Испания, Франция, Швейцария и други европейски държави.

Във Франция, Швейцария и Германия учениците могат да получат своето средно образование на френски или немски език, завършвайки програмите French Baccalauréat и German Abitur.

Повечето пансионни училища за средно образование в Европа, с които агенция „Скай Лайнс“ си партнира, предлагат международно признати образователни квалификации, които се приемат и признават от държавните и частните университети по света.