Изберете страница

Средно образование в Дания

Дания, известна още като страната на викингите, е една от най-старите европейски държави. Населението й е смесица от различни националности и наброява 5,5 млн. души.

Като интересна дестинация за средно образование, Дания се гордее с прекрасната си природа и атрактивните възможности за туризъм. Средно образование в Дания може да се завърши по една от следните образователни програми:

След завършване на средно образование в Дания, по някоя от тези образователни програми с добър резултат, влизането в световно признати университети е гарантирано.

Страната е световен лидер по възобновяема енергия. Тя е сигурна и безопасна държава с ниско ниво на престъпност, отлична здравна система и чиста околна среда, а според последни проучвания датчаните са най-щастливите хора в света. Социалната система е стабилна, а икономиката е силно развита. Това са причините, поради които, много младежи избират да завършат средно образование в Дания.

Стремежа на образователната система за средно образование в Дания е съсредоточен върху това децата да получат практически знания и умения, а не само теоритични. След диплома за средно образование в Дания голяма част от гимназистите продължават обучението си в престижни университети и се реализират професионално.

Дания се гордее с изключително красива природа и неизчерпаеми възможности за туризъм. Интересен факт е, че всяка точка на територията й се намира на 50 км разстояние от брега. Символ на страната е статуята на Малката русалка от приказата на Андерсен, която привлича милиони туристи в столицата Копенхаген.

Образователната система има дългогодишна академична традиция и се характеризира с динамичен стил на преподаване и отлични научни постижения.

 

Ето и предложението на “Скай Лайнс” за пансионно училище в Дания:

Показване на 2 резултата