Изберете страница

Средно образование в Германия

Ако търсите обучение, съчетаващо немска прецизност и високи международни стандарти, то разгледайте предложенията ни за средно образование в Германия.

Системата на средно образование в Германия може да бъде следвана в три различни форми:

  • Hauptschule – обхваща периода от 5-ти до 9-ти клас и позволява да се продължи обучението в професионално училища;
  • Realschule – обхваща периода от 5-ти до 10-ти клас. След това учениците магат да продължат образованието си в професионално училище, общообразователно училище или в гимназия;
  • Gymnasium – обикновено продължава до 13-ти клас и завършва с полагането на матура, която дава възможност да се продължи образованието във висше учебно заведение;

Средното образование в Германия се характеризира с високо качество, строга дисциплина и голяма степен на успеваемост след завършване. Вероятно поради това, днес страната е втората най-предпочитана европейска дестинация за средно образование, след Великобритания.

Международните ученици, избрали да продължат своето средно образование в Германия, могат да избират да се обучават по немската образователна система или в международни програми като IB и IGCSE. Някои бординг училища в Германия предоставят възможност за следване едновременно и по двете системи, като след завършване учениците получават двойна диплома – една немска и една международна.

Средното образование в Германия стимулира освен академичното и личностното развитие на учениците. Във времето, в което не са ангажирани в клас, те практикуват различни дейности в клубове по:

  • Sports and Athletics
  •  Music and Drama
  • Art and Design
  •  Student Leadership

Учениците в международните колежи в Германия се настаняват в 2-ни или единични стаи в общежития. На разположение са общи помещения за приготвяне на храна, игри и забавления, както и за гледане на телевизия.

***

Разгледайте възможности за средно образование и в тези седем европейски държави Австрия, АнглияГърция, Испания,Франция и Швейцария.

Показване на 8 резултата