Изберете страница

Средно образование в Германия

Специфичната програма за средно образование в Германия предлага ранно профилиране и специализация на младежите. Това подпомага бъдещата професионална реализация на учениците. Държавата се гордее с изключително добре развита образователна система, която е автономна за всяка от седамнайсетте области.

Системата на средно образование в Германия предлага три различни разновидности – Hauptschule, Realschule и Gymnasium.

Hauptschule е в периода от 5-ти до 9-ти клас и  позволява да се продължи обучението в професионално училище.

Realschule обхваща от 5-ти до 10-ти клас. След такова средно образование в Германия гимназистите магат да продължат образованието си в професионално училище, общообразователно училище или в гимназия.

Gymnasium се завършва след 13-ти клас с матура, която дава възможност да се продължи образованието във висше учебно заведение.

Средно образование в Германия може да се завърши и по някоя от международно признатите образователни програми като IB duploma.

Агенция “Скай Лайнс” има удоволствието да Ви представи едни от най-добрите училища за средно образование в Германия, в които освен по класическата немска система за диплома German Abitur, можете да се обучавате и по програма International Baccalaureate.

Също така може да намерите училища за средно образование и в тези седем европейски държави Австрия, АнглияГърция, Испания,Франция и Швейцария.

Показване на 6 резултата