Изберете страница

Средно образование в Белгия

Администрирането на системата за средно образование в Белгия се осъществява от отделните езикови общности, които имат широки правомощия по отношение на управлението ú. Пансионните училища в кралството са почти автономни.

И все пак основните степени на образованието в кралството са сравнително еднакви за всички общности. Предучилищното образование е до шест годишна възраст, основното образование е до дванайсет годишна възраст, средното образование в Белгия е до осемнайсет години, а след него желаещите могат да запишат висше образование.

Средното образование в Белгия е с продължителност от 6 години. А програмите в най-популярните пансионни училища в страната, от които може да се избира са:

  •  IB MYP
  •  IB DP
  •  High School Diploma
  • Advanced Placement

 

Пансионните училища за средно образование в кралство Белгия спомагат на своите възпитаници да се ориентират в желанията и нагласите си, да открият силните си черти и да съумеят да ги използват в бъдещото си професионално развитие. Това дава възможност на младежите да се профилират по-добре по време на висшето си образование.

 

Агенция Скай Лайнс си партнира с едно от най-добрите училища за средно образование в Белгия – международното бординг училище St. John’s International School.

Също така може да намерите училища за средно образование и в тези седем европейски държави – АвстрияАнглияГерманияИспания,Франция и Швейцария.

Показване на единичен резултат