Изберете страница

Средно образование в Австрия

Средното образование в Австрия не отстъпва по нищо на средното образование във Великобритания и Германия, които са сред европейските държави с най-високи образователни стандарти. В алпийската страна вярват, че доброто средно образование е от изключително значение за развитието на страната в социален и икономически план. Днес, макар и малка по мащаб, Австрия е страна с голямо влияние върху европейската икономика и притегателен център за международни ученици, търсещи перспективно средно образование в Европа.

Програмите, които се предлагат в колежите за средно образование в Австрия, с които си партнираме са:

  • International Baccalaureate
  • Advanced Placement
  • American high school diploma program

Обучението се провежда на английски език, в малки групи (между 12 и 15 човека), в които всеки ученик получава индивидуално внимание и насоки за своето академично и личностно развитие. Преподаватели в колежите в Австрия са професионалалисти от цял свят, които стимулират учениците да мислят креативно и да участват активно в дейностите в училище и извън него.

За безопасната и стимулираща среда за развитие по време на средното образование в Австрия, се грижат също училищните префекти и възпитатели. Те помагат на учениците да се адаптират по-лесно към новата среда, както и са на разположение са всякакви въпроси и съдействие в училище и в пансионата.

Извънкласните дейности, които децата могат да практикуват по време на своето обучение в международен колеж в Австрия са: аеробика, езда, танци, ски, тенис, футбол, плуване, изкуства и др.

Разгледайте предложения за средно образование и в други европейски държави –  Англия, Германия, Гърция, Испания,Франция и Швейцария.

Показване на 5 резултата