Изберете страница

Висше образование в САЩ

Много студенти, решени да продължат образованието си зад граница, прелитат Океана и избират висше образование в САЩ.

Цел на висшето образование в САЩ е да подготви студентите за динамиката на живота, да им помогне да придобият увереност във възможностите си и сила да посрещат предизвикателствата. Да им даде възможност да развият най-силните си качества и да намерят най-подходящата професионална кариера.

САЩ нямат национална образователна система, а висшите учебни заведения в съединените щати функционират като самостоятелни единици. Всеки щат поддържа своя мрежа с университети и колежи, а някои големи градове са със собствени държавни университети.

Програмите за висше образование в САЩ за бакалавърско ниво се наричат undergraduate, а за магистърско – postgraduate.

Американските университети и колежи са известни в цял свят с качеството на предлаганото висше образование, добрата материална база и висококвалифицираните си преподаватели. Системата на акредитация в САЩ дава гаранция за поддържане на висок стандарт и академичност на обучението в страната. Това превича всяка година, все повече международни кандидат-студенти.

В случай, че сте се спрели на възможността да учите висше образование в САЩ, “Скай Лайнс” с радост ще ви съдейства при вашия избор на учебно заведение и кандидатстване.