Изберете страница

Висше образование в Швейцария

Още през далечната 1893г. в Швейцария е създадено първото училище в света по хотелиерство. В ерата на хотелите – тип замъци, които все още се извисяват по бреговете на езерото Женева и високо в планинските курорти, се е изпитвала остра нужда от добре подготвени кадри и специалисти, както на мениджърско, така и на изпълнителско ниво.

Оттогава досега, хотелиерството и туризмът са се променили значително, но швейцарските традиции и опит остават неизменна част от програмите на водещи световни училища, предлагащи висше образование в Швейцария. Колежите, представени тук, включват едни от най-известните школи за хотелски мениджмънт, бизнес и туризъм в Швейцария. Те заемат водещи позиции в класациите за висше образование – не само в Швейцария, но и в света, и са предпочитани от световни компании за подбор на персонал в туристическата индустрия.

Сред институциите, които предлагат висше образование в Швейцария, е и държавният университет HTW CHUR University of Applied Sciences. В него можете да изучавате бакалавърски и магистърски програми по бизнес, с профил туризъм на английски език.

Вижте възможностите за студентско настаняване в Швейцария

Показване на 6 резултата