Изберете страница

Висше образование в Швеция

Кралство Швеция има световна репутация за своите технологични, търговски, културни и политически постижения. Потребителските стоки „Made in Sweden” са известни в цял свят. А ако някой спомене, че е завършил висше образование в Швеция всички го приемат с уважение и респект. Шведски автомобили придвижват хора и товари от Аляска до Аделаида. АББА и Пипи Дългото Чорапче се радват на световна популярност и продължават да забавляват хора от всички континенти. Нобеловата награда е институция, която няма нужда от представяне.

В Швеция има 9 милиона жители, от които почти 2 милиона живеят в и около столицата Стокхолм. Градската среда е модерна, стилна и безопасна, а провинцията вдъхва спокойствие. Изборът на висше образованиев Швеция не е случаен, защото страната се характеризира с високите си академични програми в университетите, с добрите си преподаватели и с отличните условия на живот.

В международната политика, Швеция се възприема като нация на медиатори. Страната обичайно запазва неутралитет в международни конфликти и предлага сигурно убежище за дипломатически дебати.

Въпреки нейните природни богатства, Швеция е изградена от уменията на своите граждани и знанието е основният й актив, като се инвестира много в качествено начално, средно и висше образование. Държавното образование в Швеция се радва на изключително добър стандарт, нареждащ се сред най-високите в статистиката на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Студентите завършили висше образование в Швеция имат предимство заради отличната образователната система, както и дългогодишната академична традиция, която се характеризира с динамичен стил на преподаване и отлични научни постижения.

 

Показване на единствения резултат