Изберете страница

Висше образование в Испания

Испания неслучайно е предпочитано място за следване сред много международни студенти. Богатото историческо наследство, прекрасната природа и ярко изразената емоционалност на хората са само част от предимствата, които привличат, очароват и впечатляват в тази страна на контрасти.

Високите стандарти на обучение в Испания, наред с културните традиции и многобройните възможности за пълноценно прекарване на свободното време, допълват образа на страната като чудесно място за образование и отдих.

Студентите, избрали висше образование в Испания, ще се насладят на великолепна храна, богата култура, чудесен климат и множество възможности за академично развитие и реализация.

През последните 25 години висшето образование в Испания търпи сериозно развитие и модернизация. Университетите в Испания осигуряват отлична академична подготовка, конкурентоспособност и международна среда за развитие.

Независимо дали ще изберете испански университет в някой от мегаполисите като Мадрид или Барселона, или ще се насочите към по-малък университетски град в Испания, навсякъде ще се чувствате сигурно и спокойно.

Испания е най-популярната дестинация за европейски студенти, участващи в обменната програма на ЕС – Еразъм. Това е още едно свидетелство за качеството на висшето образование в Испания.

Висшето образование в Испания е разделено на 3 степени: бакалавър, магистър и докторантура. Бакалавърската програма в Испания е 4-годишна. Магистърската програма има продължителност от една до две години. Докторантурата в Испания се състои от две части – научна и изследователска и има продължителност до 3 години, а в някои случаи и до пет, ако се учи задочно.

Висше образование в Испания предлагат 76 учебни заведения. Наред с програмите на испански език, университетите в Испания предлагат голямо разнообразие от международно признати бакалавърски и магистърски специалности на английски език.

Студентско настаняване в Испания

Има възможности за частно общежитие или квартира, като цените за студентско настаняване в Испания варират много – в зависимост от района, типа, размера, включените допълнителни разходи и други.

Повечето големи университети в Испания разполагат със собствени общежития, в които освен настаняване, някои предлагат и допълнителни академични, културни, спортни и религиозни дейности.

Показване на 7 резултата