Висше образование в Италия: елегантна, артистична, увлекателна …

Висше образование в Италия – това е блян за много младежи, особено за тези, които са се насочили към дизайна и изкуствата. Италия е страна с невероятен чар и прекрасен климат, тя може да предложи великолепно висше образование, вкусна храна, чудесна природа и разбира се завладяващо изкуство. Известна е със своя стил, античност и архитектура. Страната се нарежда сред най-предпочитаните дестинации за образование за много международни студенти, търсещи висококачествено висше обучение в Европа. Италия привлича ежегодно над 40 000 студенти от цял свят. Многобройни бакалавърски програми, магистратури и докторантури се предлагат както на италиански, така и на английски език в много институции за висше образование в Италия.

Не е никак изненадващо, че едни от най-добрите университети в световен мащаб се намират „на Ботуша“ и предлагат висше образование в Италия. В продължение на векове, римската култура и език оказват влияние на Запада.

Огромен е приносът за развитието на световната наука и изкуство на учени и творци като Христофор Колумб, Галилео Галилей, Марко Поло, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Данте, Джакомо Пучини и Лучано Павароти. Но не само изкуството, езикът и историята носят световна слава на средиземноморската държава.

Типичната италианска кухня е световноизвестна и прави страната център на гастрономическото съвършенство. Италия заема и едно от първите места в света на модата, футбола, дизайна, културата и туризма.

На нейна територия се намира и най-малката държава в света Ватикана – седалище на Римокатолическата църква, съхранила едни от най-известните художествени и научни реликви на човешката цивилизация.

На кратко: Италия е елегантна, артистична и увлекателна! Все повече кандидат-студенти са привлечени от висшето образование в Италия.

Като книга със завладяващ предговор, която те подканва да я прочетеш и изживееш!