Изберете страница

Висше образование в Италия

Висше образование в Италия: елегантна, артистична, увлекателна …

Висше образование в Италия – блян за много младежи, особено за тези, които са се насочили към дизайна и изкуствата. Италия е страна с невероятен чар и прекрасен климат, тя може да предложи великолепно висше образование, вкусна храна, чудесна природа и разбира се завладяващо изкуство. Известна е със своя стил, античност и архитектура. Страната се нарежда сред най-предпочитаните дестинации за образование за много международни студенти, търсещи висококачествено обучение в Европа. Италия привлича ежегодно над 40 000 студенти от цял свят. Многобройни бакалавърски програми, магистратури и докторантури се предлагат както на италиански, така и на английски език в много институции, които предлагат висше образование в Италия.

Вижте възможностите за студентско настаняване в Италия, които предлагат нашите партньори от UniPlaces и Housing Anywhere

Типичната италианска кухня е световноизвестна и прави страната център на гастрономическото съвършенство. Италия заема и едно от първите места в света на модата, футбола, дизайна, културата и туризма.

На нейна територия се намира и най-малката държава в света Ватикана – седалище на Римокатолическата църква, съхранила едни от най-известните художествени и научни реликви на човешката цивилизация.

Накратко – Италия е елегантна, артистична и увлекателна, заради което и все повече кандидат-студенти са привлечени от идеята да завършат висше образование в Италия.

Като книга със завладяващ предговор, която те подканва да я прочетеш и изживееш!