Изберете страница

Висше образование във Великобритания

Всяка година над 100 000 чуждестранни студенти започват своето висше образование във Великобритания. Те най-често са привлечени от дългогодишните традиции, богатото разнообразие от съвременни програми и високото академично ниво, което се предлага в британските университети. Британската образователна система и получаването на висше образование във Великобритания не от днес се радва на първокласна световна репутация. Това е вследствие на изключителния си принос към световната наука, международно признатите квалификации, дългогодишните академични постижения и висококачественото висше  образование в Англия.
Великобритания е страна, която  дава възможност на кандидат-студентите да избират от изключително голямото разнообразие от специалности, което трудно би могло да бъде намерено в друга държава. Избирайки висше образование във Великобритания, студентите  могат да започнат развитието на иновативни научни изследвания в редица актуални области. Те могат да се радват на  ръководството на световно известни университетски преподаватели не само в университети като Оксфорд и Кеймбридж, но и в редица престижни висши учебни заведения. Университетите, с които си партнира агенция „Скай Лайнс„, са водещи в подготовката на качествени специалисти в различни професионални сфери и се занимават със съвременна изследователската дейност в редица области.
Програмите, които се предлагат по време на висше образование във Великобритания, са със средна продължителност от една до четири години и на студентите се предоставя възможността да избират измежду стотици специалности от точните науки и технологиите, бизнеса и комуникациите, изкуството и дизайна, правото, медицината и хуманитарните науки.
За да улесни максимално своите кандидат-студенти, от 2008 агенция „Скай Лайнс“ стана регистриран агент за България на централизираната система за кандидатстване за висше образование във Великобритания – UCAS. Посредством тази система студентите имат възможност да подадат един единствен формуляр и да кандидатстват за прием едновременно по 5 програми в повече от един университет.