Много международни студенти в това число и от България избират висше образование в Австрия. В последните години, особено след появата на BREXIT, броят на българските студенти се увеличи четирикратно. Австрийската образователната система е световно известна със своето високо академично качество. Културните традиции и многобройните възможности за пълноценно изкарване на свободното време допълват образа на висшето образование в Австрия. Държавата е позната като чудесно място за обучение и отдих. Тя запленява с архитектурната си прелест и богато наситения културен и социален живот.

Студентите завършили висше образование в Австрия могат да потвърдят отличната образователната система, както и дългогодишната академична традиция, която се характеризира с динамичен стил на преподаване и отлични научни постижения.

Австрия се нарежда сред най-желаните държави за следване. Според исторически справки още от края на 19-ти век български младежи, са заминали за Австрия, за да изучават медицина, инженерни науки, изкуство и др..

Фактът, че в столицата Виена е изграден финансов център, който е и седалище на много международни компании, прави придобиването на висше образование в Австрия още по-търсено и желано днес. Няма как да не се отбележи, че това е страна на велики императори и изтъкнати композитори и музиканти, велики учени и всепризнати умове. Но и страна с висок стандарт и спокоен и безопасен живот.

Предимствата на висше образование в Австрия не спират до тук, централното разположение на страната в Европа я превръща в една от водещите дестинации за международно образование.