Изберете страница

Висше образование в Австрия

Австрия e една от най-бързо развиващите се държави в Европа, не само в икономическия и търговски сектор, но и в образователната дейност. Социалната сигурност и икономическа стабилност на страната, както и широкият диапазон от програми на немски и английски език, я правят предпочитана дестинация за висше образование. В последните няколко години Виена заема първо място за най-добър град за живеене, което създава благоприятни условия за учебна и кариерна перспектива.

Университети в Австрия

Традиционните университети в Австрия са ориентирани към полагане на стабилна теоритична основа и научни изследвания в избраната сфера, а университетите за приложни науки (Fachhochschulen) предоставят професионално ориентирано обучение.

Достъпни такси за обучение и разходи за живот

В държавните университети в Австрия, семестриалната такса за обучение е в размер на EUR 20 или EUR 40 за една година. Студентите могат да избират сред голямо разнообразие от общежития, спрямо личните им предпочитания и бюджет. Минималните разходи за живот при следване на висше образование във Виена (където са концентрирани по-голямата част от университетите), са определени на около EUR 500/ месец. В това се включват разходи за настаняване, изхранване и учебни материали. Повечето студенти споделят, че средно разходи за живот при следване в университет във Виена е между EUR 700 и EUR 950 на месец.

Study in Austria

Study in Austria е съвместен проект на агенция за образование в чужбина Скай Лайнс с настоящи български студенти в Австрия. Той има за цел да улесни нашите клиенти в процеса на кандидатстване. Ние ще окажем съдействие при избора на програма и университет в Австрия, настаняване, както и по всички важни стъпки при пристигане в страната – откриване на банкова сметка, карта за градски транспорт и още.

При голям брой кандидати за една програма, е възможно въвеждането на селективен приемен изпит за прием в избрания университет. Част от нашите услуги е да Ви информираме възможно най-рано за това, както и да предоставим учебни материали за самоподготовка.

Вижте възможностите за студентско настаняване в Австрия, които предлагат нашите партньори от UniPlaces и Housing Anywhere.